ZLATNI STUDIO

GIBONNI JE NOMINIRAN ZA PJEVAČA GODINE 'Kada bi se mene pitalo, nagradu bi ipak osvojio moj istinski prijatelj Oliver'

 
 Ante Čizmić / HANZA MEDIA

Među nominiranima u čak dvije kategorije za prvu u povijesti nagradu Zlatni Studio, sasvim očekivano, našao se jedan od naših najpoznatijih kantautora Zlatan Stipišić Gibonni, koji je zaslužio nominaciju za najboljeg pjevača, ali i za koncert godine, njegov izvrsni nastup u zagrebačkoj Areni. Nominacijama i potencijalnoj nagradi splitski se glazbenik itekako razveselio.

- Ako dobijem nagradu Zlatni Studio u bilo kojoj kategoriji, jako ću se veseliti, a ako je izgubim, doživjet ću tu činjenicu kao da sve to ide u rok službe. U svakom slučaju, neće me jako pogoditi poraz jer ipak sam u izuzetnoj ekipi nominiranih - iskren je Gibonni.

O konkurenciji u kojoj se našao i koju čine Oliver, Massimo, Tony Cetinski i Željko Bebek, Gibonni ima samo riječi hvale, no posebno mjesto u njegovu srcu ima Oliver Dragojević, dugogodišnji prijatelj, gotovo član obitelj s kojim je napravio i zajednički album “Familija”.

- Svu tu ekipu vrlo dobro znam. To su sve ljudi s kojima sam već desetljećima na sceni i svima želim najbolje, ali u ovom slučaju, sebi prvenstveno. No kad bi se mene pitalo, moj izbor je Oliver i znam da sam tu u sukobu interesa, ali moj glas ide, svakako, njemu. On mi je nekako najbliži i istinski smo prijatelji već dugi niz godina - naglašava Gibonni.

Perfekcionist

Kad je Gibonni u pitanju, publika odavno zna da svaki njegov album u njemu dugo sazrijeva. Poznato je da je taj jedinstveni autor naših prostora veliki perfekcionist pa pjesme nikada neće objaviti dok sam sebe ne uvjeri da je siguran u svaku svoju notu.

Tako će biti i sada. Splićanin razmišlja o odlasku u tonski studio i snimanju novih pjesama, no prije toga očekuje ga niz dogovorenih nastupa.

- Nekako sam zamislio da idućih mjeseci sa svojom publikom još malo uživam na svirkama, a potom ću se zatvoriti u studio i pokušati nešto novo stvoriti. U mojem je slučaju to teški maraton pa se nadam da će iz mene nešto izaći do 2021. godine. No moja publika, poklonici i obožavatelji navikli su na taj moj tempo - kroz smijeh objašnjava Gibonni.

posvećenost A da mu je publika itekako važna Gibonni dokazuje na svakom svom nastupu, bilo da je riječ o klubu ili velikim sportskim dvoranama. A upravo ta posvećenost i emocije koje nesebično dijeli s obožavateljima na svim svojim koncertima osigurali su mu i nominaciju u kategoriji za koncert godine.

- Nikad ih nisam razočarao, a oni uvijek i s puno pažnje prate i slušaju to što radim. To je meni najveći kompliment. Jer ne moramo se čuti ni vidjeti godinama, ali oni znaju da sam ja tu. To im je uistinu važno i zbog takvih stvari itekako se vrijedi baviti glazbom - ispričao je Gibonni.

U prvom krugu za Zlatni studio čitatelji glasaju za po jednog od ponuđenih kandidata ili ostvarenja u svakoj od 20 kategorija, a potom se zbrajaju njihovi glasovi i kreće se u drugi krug biranja koji završava 19. veljače. U prvom krugu u svakoj kategoriji ostaju po tri nominacije, a čitatelji potom ponovno glasove daju najboljima.

Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja portala Jutarnji.hr (50%) i kuponi iz Studija (50%).

Tko su pobjednici, doznat ćemo u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji 27. veljače u 20 sati.

UPUTE ZA GLASANJE POŠTOM:

Izrežite listić i zalijepite na dopisnicu ili pošaljite u kuverti. Glasati možete do 29. siječnja, slanjem na adresu: Zlatni Studio, p.p. 221, 10000 Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 13:23