SP, SKUPINA C

FOTO, VIDEO: KOLUMBIJA - GRČKA 3-0 Debakl Grčke u Belo Horizonteu, Kolumbijci mogu i bez Falcaa!

Kolumbija je pokazala da ima potencijal za velike stvari, a njihova pobjeda protiv Grčke čista je kao suza i daje im veliki zalet za nastavak Mundijala

U Belo Horizonteu dogodio se trijumf salse nad sirtakijem. Kolumbijska ofenziva slomila je grčku obranu.

I bez El Tigrea Falcaa, Kolumbija je pokazala da ima potencijal za velike stvari, a njihova pobjeda protiv Grčke čista je kao suza i daje im veliki zalet za nastavak Mundijala na kojem će, sigurno je i to, imati domaćinsku atmosferu i frenetičnu podršku s tribina.

Najbolje što se moglo dogoditi za ovu utakmicu bio je rani gol i to Kolumbijaca. Strepili su mogu li zabiti gol bez golgetera Falcaa, koji je utakmicu pratio iz svečane lože. Vrlo brzo se pokazalo da mogu.

Već u petoj minuti zabio je Pablo Armero na odlično proigravanje Cuadrada, pokazujući da nije samo strijelac nego i sjajan plesač. Proslava gola je bila dojmljiva i sigurno će biti pravi hit na društvenim mrežama.

Inače atmosfera i kolorit na tribinama stadiona Mineirao bili su impresivni. U ritmu se ljuljalo more navijača u žutom stvarajući zaglušujući buku.

Grci se nisu mogli snaći u takvom okruženju. Iako nisu igrali svoju klasičnu bunker-igru nego su se otvorili nakon rano primljenog gola i pokušavali su na sve načine uzvratiti. Izbornik Santos je Karagounisa ostavio na klupi, kao i najboljeg napadača Mitrogloua. Bili su jako blizu u nekoliko navrata, vratar Ospina skidao je zicere Koneu.

Kad se činilo da bi se Grci mogli vratiti u igru, El Loco Gutierrez zabio je drugi gol i riješio pitanje pobjednika. Posebno nakon što je Gekasa iz čiste prilike udarcem glavom poslao loptu na prečku umjesto u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi James Rodriguez zabio je gol za šlag na tortu ove velike pobjede Kolumbije.

Kolumbija – Grčka 3-0

Kolumbija (4-2-3-1): Ospina 7, Zuniga 6,5, Zapata 6,5, Yepes 6,5, Armero 7 (od 74. Arias-), Sanchez 6,5, Aguilar 6,5 (od 69. Mejia 6,5), Rodriguez 7,5, Cuadrado 7,5, Ibarbo 6,5, Gutierrez 7 (od 76. Martinez-). Izbornik: Jose Pekeman.

Grčka (4-5-1): Torosidis 5, Manolas 5, Sokratis 5,5, Holebas 5,5, Salpingidis 5,5 (od 57. Fetfatzidis 6), Kone 6 (od 79. Karagounis-), Maniatis 5, Katsouranis 5, Samaras 5,5, Gekas 5 (od 64. Mitroglou-). Izbornik: Fernando Santos.

Strijelci: 1-0 Armero (6.), 2-0 Gutierrez (58.), 3-0 Rodriguez (90+3).

Sudac: Mark Geiger 7 (SAD).

Žuti kartoni: Sanchez (Kolumbija) te Sokratis, Salpingidis (Grčka); Crveni karton:-. Igrač utakmice: Juan Cuadrado.

Belo Horizonte. Stadion Mineirao.

Gledatelja: 57.174

TABLICA:

1. Kolumbija 1 1 0 0 3-0 3

2. Japan 0 0 0 0 0-0 0

2. Obala Bjelokosti 0 0 0 0 0-0 0

4. Grčka 1 0 0 1 0-3 0

KOLUMBIJA - GRČKA 3-0 (Armero 6, Gutierrez 58, Rodriguez 90.+2)

KRAJ UTAKMICE

90. minuta +2 - GOOOL!! "Zamjena" za ozljeđenog Falcaa, James Rodriguez, zabio je prizemnim udarcem s desetak metara u lijevu stranu!



Rodriguez Goal 3:0 COLOMBIA vs GREECE World Cup... by ntpflora

88. minuta - Cuadrado se malo zaigro s prodavanjem 'bicikla' grčkoj obrani pa ostao bez lopte.

85. minuta - Samaras puca s ruba kaznenog prostora tik uz vratnicu!

79. minuta - Izlazi Kone, ulazi Karagunis za Grčku. Za Kolumbiju ulazi Martinez umjesto Gutierreza.

72. minuta - Grci su u dva navrata bezuspješno pokušali doći do pogotka - s druge strane, stadionom se iz grla kolumbijskih navijača ori "Ole, ole!". Lijep povratak na svjetsku scenu za Kolumbijce nakon 16 godina izbivanja sa svjetskih prvenstava.

68. minuta - Zanimljivu povijest ima strijelac drugog pogotka Gutierrez. Bježao je iz kluba bez da obavijesti ikoga, a jednom prilikom je navodno prijetio suigraču pištoljem!

63. minuta - Kakav promašaj Gekasa! Torosidis je loptu ubačenu u šesnaesterac glavom dodao do Gekasa koji se baca i s pet metara glavom pogađa vratnicu!

58. minuta - GOOOOL! Gutierrez je iskoristio zbunjenost grčke obrane i povećao vodstvo Kolumbije! Na ubačaj iz kornera s desne strane Aguilar prebacuje loptu s prve stative, a Gutierrez sam kao duh podmeće nogu i zabija za 2-0.



Goal Teofilo Gutiérrez | Colombia 2-0 Greece... by Ecuadordefutbol

52. minuta - Rodriguez s 25 metara izvodi slobodni udarac i puca u živi zid. Odbijenu loptu Cardado šalje nebu pod oblake.

50. minuta - Rodriguez je pucao s ruba šesnaesterca, ali Karnezis sigurno brani ovaj opasan udarac.

49. minuta - Salpingidis pucac s dvadesetak metara, a lopta se od obrambenog igrača Kolumbije odbija u ruke Ospine.

47. minuta - Samaras je pao u kaznenom prostoru, ali naizgled bez kontakta obrambenog igrača Kolumbije.

Počelo je drugo poluvrijeme

Kraj poluvremena: U prvih 45 minuta gledali smo dobru i zanimljivu utakmicu u kojoj su obje momčadi stvarale prilike i u kojoj je Kolumbija povela pomalo sretnim pogotkom u 6. minuti. Na tribinama sve vrvi od kolumbijskih navijača koji su stvorili odličnu atmosferu!

45. minuta - Odlična prilika za Grčku! Gekas je povukao, dodao za Samarasa koji s desne strane produžuje do Konea. Ovaj s dvadeset metara izvrsno puca, ali kolumbijski vratar skida loptu ispod rašlji!

44. minuta - Cuadrado puca iz voleja s nekih pet-šest metara od gola, ali ponovno su u opsanosti samo ptice iznad stadiona.

40. minuta - Odličnu šansu za Kolumbiju upropastio je Gutierrez koji dodaje umjesto da puca s deset metara.

37. minuta - Ibarbo je ubacio s lijeve strane duboko u kazneni prostor gdje Rodriguez iz voleja puca visoko iznad gola, bez opsanosti za grčkog vratara.

34. minuta - Nakon što je izbio loptu u korner, strijelac jedinog pogotka na utakmici Armero gestikulira dominatno kolumbijskoj publici tražeći podršku.

32. minuta - Samaras je pucao s nekih desetak metara, ali ravno u Ospinu koji hvata loptu bez problema.

28. minuta - Torosidis je zaprijetio glavom nakon ubacivanja s lijeve strane. Dobro je skočio, no lopta prolazi pokraj vratnice.

25. minuta - Ibarbo je pokazao da je u izvrsnoj kondiciji - pretračao je skoro cijelu grčku polovicu na lijevoj strani, ali mu je grčki branič oduzeo loptu prije nego što je uputio udarac.

22. minuta - Rijetko viđeno izbijanje kolumbijskog braniča koji je loptu napucao visoko u zrak, da bi mu se potom vratila na isto mjesto...

17. minuta - Nakon ekspresnog pogotka Kolumbije i velike šanse Grčke nastupilo je svojevrsno zatišje na utakmici.

7. minuta - Grčka je skoro uzvratila Kolumbiji! Kone je bio u odličnoj situaciji, pucao sa šesnaest metara, no lopta je prohujala pokraj vratnice.

6. minuta - GOOOOL! Cuadrado je po desnoj strani prošao kroz grčku obranu po desnoj strani te vratio povratnu loptu prema sredini kaznenog prostora gdje Armero prizemnim udarcem uz stativu dovodi Kolumbiju u vodstvo! Dojma smo da je grčka obrana trebala bolje reagirati, lopta je putovala "tri dana" prema golu...



Goal Pablo Armero | Colombia 1-0 Greece... by Ecuadordefutbol

5. minuta - Prvi udarac na utakmici djelo je Malniatisa koji bezopasno puca s dvadeset metara.

2. minuta - Dobro su kombinirali Kolumbijci i došli gotovo do ruba kaznenog prostora Grčke, ali suparnički braniči oduzeli su loptu na vrijeme.

Utakmica je počela!

Sastavi:

KOLUMBIJA: Ospina, Yepes, Zapata, Sanchez, Armero, Aguilar, Zuniga, Gutierrez, Rodriguez, Cuadrado, Ibarbo

GRČKA: Karnezis, Torosidis, Sokratis, Manolas, Cholevas, Maniatis, Kone, Salpingidis, Katsouranis, Samaras, Gekas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 05:31