POKRADENI NA STARTU

FOTO: SVE JE SPREMNO ZA PRVU UTAKMICU Minute do trenutka kada počinje Svjetsko prvenstvo

Hrvatska večeras igra jednu od najvećih utakmica u svojoj povijesti

screenshot eurosport.com

20.58 - Brazilska reprezentacija stigla je na stadion, dvije minute prije Vatrenih koji su stigli točno u 21 sat po našem vremenu...

20.45 - Službenici Fife ušuljali su se u hrvatsku svlačionicu. Kapetanov dres je spreman!

20.40 - Unatoč silnom nezadovoljstvu Fife i prijetnjama domaćinima da će zbog sigurnosnih razloga smanjiti kapacitet stadiona za 20-ak tisuća mjesta, Corinthians Arena ispunjena je do posljednjeg mjesta. Prema nekim (hrabrijim) procjenama, među 61 tisućom navijača je gotovo deset tisuća Hrvata.

20.30 - Na teren pretvoren u pozornicu izašli su Jennifer Lopez i Pit Bull koji izvode službenu himnu prvenstva. Svjetsko prvenstvo je otvoreno!

20.20 - Hrvatski reprezentativci su krenuli prema stadionu, prenosi HNS preko svoje Facebook stranice, uz poruku: 'Sretno dečki!'. Pridružujemo se dobrim željama!

20.15 - Na Corinthians Areni počelo je službeno otvaranje Svjetskog prvenstva! Sredinom terena dominira ogromna lopta koja mijenja boje, dok oko nje mnoštvo plesača izvodi koreografiju.

20.10 - Novinar brazilskog ESPN-a naprvaio je intervju sa legendarnim Ćirom Blaževićem. Što je 'trener svih trenera' pročitajte OVDJE.

19.50 - Luis Felipe Scolari namjerava iskoristiti slabosti hrvatske obrane kako bi domaćin čim prije došao do gola. Više o taktičkim zamislima brazilskog izbornika pročitajte OVDJE.

19.20 - Reporter Jutarnjeg lista Tomislav Židak u blizini Corinthians Arene iščekuje početak Svjetskog prvenstva. Kakva je atmosfera na ulicama Sao Paula, možete pročitati OVDJE .

18.55 - Podrška Vatrenima stiže sa svih strana. Kolinda Grabar Kitarović, bivša ministrica vanjskih poslova i sadašnja kandidatkinja HDZ-a na izborima za predsjednika države, objavila je na svojoj Facebook stranici fotografiju na kojoj nosi dres reprezentacije. Uz nju je i kolegica iz Brazila koja, naravno, podržava Seleção. Kolinda je i Brazilcima zaželila uspjeh uz naglasak da je njeno srce uz Hrvatsku.

18.35 - Napadač Manchester Uniteda Javier "Chicharito" Hernandez neće biti u početnoj postavi Meksika u sutrašnjoj utakmici SP-a protiv Kameruna u Natalu, odlučio je meksički izbornik Miguel Herrera.

Hernandez je imao lošu sezonu u Manchester Unitedu, a izbornik Herrera više vjeruje napadačkom paru Oribe Peralta -Giovani dos Santos.

17.45 - Nekoliko sati prije početka utakmice otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu između domaćina i Hrvatske najpoznatija plaža Rio de Janeira Copacabana već je skoro puna.

Gotovo 20.000 Brazilaca i njihovih gostiju već se okupilo na znamenitoj Copacabani gdje će na divovskom TV-ekranu od čak 133 kvadratna metra gledati utakmicu.

17.40 - Mateo Kovačić poslao je poruku svim navijačima da se pripreme za veliko slavlje večeras. Što kaže naš najmlađi reprezentativac pročitajte OVDJE .

17.30 - 'Kad god igra naša reprezentacija, moja je prognoza 3-0 za Hrvatsku, barem 3-0'- izjavio je danas uoči utakmice otvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva u Sao Paolu između domaćina Brazila i Hrvatske predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, inače i sam pasionirani igrač nogometa.

17.25 - Hrvatska reprezentacija primila je samo 11 golova u dosadašnjih 13 utakmica na svjetskim prvenstvima. S prosjekom od 0.85 primljenih golova po utakmici, Hrvatska je najbolja od sva 32 sudionika ovogodišnje svjetske smotre u Brazilu.

17.20 - Kao što se i očekivalo, u Sao Paulu, relativno blizu Corinthians Arene, došlo je do sukoba između prosvjednika i policije. Opširnije o neredima pročitajte OVDJE .

16.50 - Zanimljiva fotografija dolazi iz Londona gdje je Marin Čilić igrao u Queens Clubu. U konkurenciji parova partner mu je bio Brazilac Andre Sa, a dva tenisača odlučila su napraviti malu uvertiru za spektakl u Sao Paulu. Ostaje nepoznato tko je pobijedio...

Matthew Stockman / 2014 Getty Images
LONDON, ENGLAND - JUNE 12: (L-R) Tennis players Marin Cilic of Croatia and Andre Sa of Brazil have a game of table football in the players lounge on day four of the Aegon Championships at Queens Club on June 12, 2014 in London, England. The FIFA 2014 World Cup kicks off with a match between Brazil and Croatia in Sao Paulo. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

16.25 - Hrvatski navijači još se zagrijavaju za utakkmicu. S obzirom da je noć bila poprilično teška, neko još dolaze k sebi... Brazilski mediji procjenjuju da je Hrvata u grad došlo približno 10.0000. Kakva je atmosfera sinoć bila u Sao Paulu provjerite OVDJE .

16.15 - Joe Barton, zločesti dečko engleskog nogometa, poznati je ljubitelj hrvatskih nogometaša. Svojevreno je na twitteru konstantno hvalio Luku Modrića, a s Nikom Kranjčarom dijeli svlačionicu u QPR-u. Barton dana radi kao stručni komentator Eurosporta, a uoči utakmice je rekao: "Hrvatska ima stvarno fantastične igrače i to posebno u Luki Modriću i Ivanu Rakitiću koji čine hrvatsku veznu liniju boljom nego brazilskom. Mislim da će Hrvatska značajno otežati posao Brazilu"

16 sati - Iako je do početka utakmica šest sati ulice oko Corinthians Arene su pune. Tamo se nalaze samo Brazilci, budući da je poznato da se hrvatskim navijačima baš i ne da tako rano dolaziti na poprište događaja.

15 sati - Niko Kovač je uoči doručka postrojio sve igrače i još jednom im ukazao na to što ih večeras čeka. Posljednji sastanak s igračima je na rasporedu u 17 sati, a u 19.30 Vatreni će krenuti prema stadionu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:14