PREDRAG ŠTROMAR

DVOSMISLENA OBJAVA DRUGOG ČOVJEKA HNS-a 'Vjerujem da ćemo sudjelovati u Vladi, nećemo odustati od programa i projekata'

 Željko Puhovski / CROPIX

Zamjenik predsjednika HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar u ponedjeljak je izrazio uvjerenje da će njegova stranka sudjelovati u novoj Vladi, unatoč neslužbenom izbornom rezultatu koji HDZ-u daje prednost od sedam mandata ispred Narodne koalicije, koje je član i HNS.

"Iako nas na nacionalnoj razini ponovo čekaju pregovori, vjerujem da se neće ponoviti situacija kakvu smo imali u proteklih više od pola godine. Vjerujem da će HNS participirati u Vladi kako bismo mogli raditi na svemu onome za što se zalažemo, kako bi građanima osigurali jednake šanse i što bolji životni standard", naveo je Štromar u priopćenju, ne spominjući pritom o kojoj Vladi govori - onoj koju će eventualno formirati HDZ ili onu koju bi formirao SDP.

Istaknuo je kako Hrvatska treba stabilnu Vladu, koja mora nastaviti sa započetim projektima.

"Nadamo se da će se na nacionalnom nivou što prije posložiti situacija te ćemo kao stranka u Vladi utjecati na donošenja odluka ministara, Vlade i Sabora. To će nam biti izuzetno bitno zato jer se u ovih osam, devet mjeseci ništa nije radilo. HNS neće odustati od programa i projekata i nastojat ćemo sve planove ostvariti u što kraćem roku kako bi opravdali povjerenje građana", poručio je Štromar.

Zahvalio je svim biračima koji su na nedjeljnim prijevremenim parlamentarnim izborima dali glas Narodnoj koaliciji i HNS prepoznali kao čvrstu i sigurnu opciju za još bolji sjever Hrvatske.

"Ponovo smo pokazali snagu preferencijalnog glasa, ali smo pokazali i snagu organizacije. Imamo četiri zastupnika u III. Izbornoj jedinici, a Milorad Batinić ušao je u Sabor sa 14. mjesta na listi, čime smo još jednom dokazali da imamo stabilnu organizaciju. HNS kao glavna i stožerna stranka u III. izbornoj jedinici odrađuje onaj dio posla kakav građani žele i zaslužuju", dodao je Štromar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 02:28