Državna inspekcija: Iskopi su nelegalni

UGLJAN - Nelegalni kamenolom na Ugljanu kod Sutomišćice koji je izazvao šok snimkom na YouTubeu kojom je prikazan razmjer devastacije prirode, obišli su i inspektori Državnog inspektorata.



Inspektori su utvrdili da je kamenolom, u kojem je izvršen iskop sirovine novijeg datuma, potpuno nelegalan, ali nisu utvrdili ni tko je kriv niti su pronašli mehanizaciju pa su podigli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja!



U postupku inspekcijskog nadzora, kažu u Inspektoratu, zatražene su izjave načelnika Općine Preko, direktora općinskog komunalnog trgovačkog društva Otok Ugljan d.o.o., te direktorice trgovačkog društva Heres d.o.o. Vir, koji negiraju bilo kakavu povezanost s izvedenim rudarskim radovima.



Podsjetimo, nelagalni kamenolom je velik oko 27.000 metara kvadratnih. Snimka se nalazi na YouTubeu pod imenom Sutomišćica u zaleđu, koju je nakon objave u Jutarnjem listu pogledalo više od 6500 gledatelja.



Kamen se vadio za potrebe gradnje marine u Sutomišćici, kao i aktualniji projekt gradnje trajektnog pristaništa u Preku.



Navodno ga je odvozila tvrtka Heres čija je direktorica Mira Barišić. Međutim, u javnosti se dugo kao osnivač te tvrtke spominje predsjednik HSP-a Zadarske županije Ivan Miličević.




K. Sutlić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:01