OPASNA IGRA

DVIJE SMRTI NA ŠAHOVSKOM TURNIRU Igrači umrli finalnog dana Šahovske olimpijade

 Srđan Vrančić/CROPIX

Finalnog dana svjetskog prvenstva u šahu koji se održavao u Norveškoj umrla su dva natjecatelja.

Hitna pomoć dojurila je u Radisson Blu hotel u Tromsou oko 22:30 u četvrtak, i mogli su samo ustanoviti da je čovjek kojeg su pronašli u sobi - mrtav.

Nešto ranije istog dana, u 15:30 točno, 67-godišnji igrač tima iz Sejšela je usred partije doživio srčani udar i preminuo. Kada je u salu u kojoj se održavao turnir stigla ekipa hitne pomoći, nastao je potpuni kaos. Naime, ljudi su mislili da je defibrilator pomoću kojeg su pokušavali oživjeti nesretnog natjecatelja zapravo oružje, i uspaničili su se.

Zbog ovog incidenta sve su se partije šaha koje su bile u tijeku, produljile za nekoliko minuta, navodi se u priopćenju Šahovske olimpijade.

Ove godine Šahovska se olimpijada održavala od 1. do 14. kolovoza. U njoj je sudjelovalo 2200 igrača i 170 nacionalnih timova. Ovogodišnji pobjednik je u muškoj konkurenciji bila je Kina, a u ženskoj Rusija.

'Srčani udar doživjela je osoba koja je bolovala od ozbiljnih srčanih bolesti. Ekipa za hitnu pomoć bila je prisutna u dvorani, odmah su se pojavili na mjestu događaja, no pomoći nije bilo', izjavio je nakon incidenta glasnogovornik Šahovske olimpijade Morgan Lillegard.

Tamošnji policijski načelnikj Gunar Baardsen je za lokalne medije izjavio da 'nema nikakvih indikacija da je ijedna od ovih smrti povezana s nekim kriminalnim radnjama. I jedan i drugi slučaj su prirodne smrti'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 18:28