MISTERIJ SE NASTAVLJA

BOGOVSKE NAPOJNICE Predstavlja se kao Isus i konobarima ostavlja do 10.000 dolara

Nepoznati muškarac diljem Amerike ostavlja goleme napojnice, sve račune fotografira i objavljuje ih na Instagramu. Kaže da obavlja božji posao.
 Instagram/tipsforjesus

Anonimni dobročinitelj, o kojemu smo već pisali , i dalje 'hara' američkim restoranima ostavljajući goleme napojnice, u visini od tisuću pa do čak deset tisuća dolara. Pritom ostavlja poruku 'Bog vas blagoslovio' i adresu profila na Instagramu 'tipsforjesus' , koji u prijevodu na hrvatski znači 'Napojnice za Isusa'.

Na spomenutom se profilu nalazi cijela galerija fotografija računa na kojima je jasno vidljiv iznos 'bogovske' napojnice. Sve se isplaćuje putem kreditne kartice, za koju je provjerama utvrđeno da je valjana.

Posljednja napojnica, u iznosu od 5.000 dolara, ostavljena je u nedjelju u saveznoj državi Connecticut. Misteriozni je dobročinitelj svratio u lokal gdje obično jeftino jedu lokalni srednjoškolci, napravio je račun u iznosu od 112 dolara, napisao koliko novca ostavlja, fotografirao račun i otišao u nepoznato.

Prije toga, oveće je svote novca ostavio u još nekoliko saveznih država, čak i u susjednom Meksiku.

Priča o golemim napojnicama već neko vrijeme puni stupce američkih medija, a profil 'tipsforjesus' na Instagramu prati više od 50.000 ljudi. No, ni nakon nekoliko tjedana intenzivnog izvještavanja, identitet anonimnog samaritanca nije otkriven.

U opisu njegovog Instagram profila, kojega krasi lik Isusa Krista, piše 'Napojnica po napojnica, obavljam posao Gospodina'. U međuvremenu se pojavio i profil na Twitteru, no na njemu zasad nema nijedne objave.

Konobar u jednoj zalogajnici na Manhattanu, inače student i doseljenik iz Indije, za Associated Press je opisao svoju sretnu večer. 'Bila je subota, posluživao sam troje gostiju. Pili su burbon, pivo i aperitiv, a jeli su svinjetinu - račun je iznosio 11.05 dolara, plus napojnica od tisuću dolara', priča 25-godišnji Aruj Dhawan.

Nije mogao vjerovati svojim očima pa je svog šefa pitao je li riječ o nekakvoj prevari. No, misteriozni je čovjek na dnu računa napisao broj mobitela za slučaj da nešto zapne s isplatom. Šef je nazvao taj broj i muška osoba s druge strane ga je uvjerila da je napojnica stvarna, inzistirajući pritom na anonimnosti. Jedan drugi konobar opisuje ga kao srednjovječnog muškarca koji navodno tečno govori španjolski.

Po društvenim se mrežama u međuvremenu javio veći broj konobara i konobarica koji apeliraju na dobročinitelja da dođe u njihov restoran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 15:08