PONIZIO ŽENE

BESKRUPULOZNI PREVARANT Lagao zaručnici da treba novac za liječenje, pa platio svadbu s drugom... a imao je još dvije zaručnice!

 Davor Pongračić / Cropix

Samohrana majka iz engleskog provincijskog gradića Swadlincote ostala je shrvana otkrivši da je muškarac za kojeg se htjela udati zapravo prevarant koji je od nje ukrao novac da bi oženio drugu ženu.

Stephen Sutton (48) oborio je s nogu 46-godišnju Dawn Rothwell nakon što su se upoznali preko interneta u svibnju 2011. i uskoro se zaručili.

Za britanski The Mirror očajna Dawn je ispričala da je ubrzo saznala da je njihova veza zasnovana na hrpi laži te da osim nje ima još tri zaručnice.

Definitivno najveća laž koju joj je ispričao je da boluje od tumora mozga te da neće s njom moći provesti Božić.

- Bila sam uplašena. Rekao mi je da mu je jedina nada hitna protonska terapija u Sjedinjenim Državama, ispričala je Dawn.

No, dok je Dawn taj Božić 2011. provodila sama moleći za uspjeh terapije, prevarant Stephen bio je s drugom ženom, Beverley Wright, udaljen samo 32 kilometra od nje.

Dawn i Beverley nisu u tom trenutku znale da su obje zaručene za oca dvoje djece, koji ima još dvije zaručnice.

Kada su se Dawn i Stephen vidjeli poslije Božića, slagao je da terapija nije uspjela te da sad mora na kemoterapiju. On je čak obrijao glavu ne bi li njegova priča bila uvjerljivija.

Također je uvjerio Dawn da će se morati brinuti o njegova dva sina, nakon njegove smrti.

- Dok je bio u bolnici slao mi je poruke, pisao mi koliko me voli. Kada je napokon pušten kući, nije bio spreman da me vidi.

Svo to vrijeme provodio je s drugom ženom.

Oženio je Beverley u ožujku 2012. a svadbu je platio novcem koji je ukrao od Dawn.

Naivna Dawn, koja iz prethodne veze ima dvoje djece, dala je prevarantu Stephenu vrijedni obiteljski nakit na čuvanje. Kolekcijom nakita vrijednom 35.000 eura platio je svadbu, rekavši Beverley da je našao vreću zlata na očevom tavanu.

Kada je Stephen oženio Beverley, Dawn je posumnjala da nešto nije u redu no i dalje je vjerovala da je njegov tumor razlog zašto se udaljavaju.

Dogovorila je sastanak s njim kako bi prekinula vezu i tražila da joj vratio vrijedni obiteljski nakit, no dobila je prazne kutije.

Stephen Sutton na koncu je uhićen i osumnjičen za krađu. Priznao je krivnju i dobio dvije godine zatvora.

Dawn je očajna, ali zadovoljna što je Sutton završio iza rešetaka jer sada više nikoga ne može varati. Ona je tek na sudu saznala da nikada nije bio bolestan i da je imao još tri žene.

Njegova supruga Beverley bila je šokirana saznanjima i pokrenula je brakozvodnu parnicu.

- Osjećam se poniženo. Stephen mi se gadi, ali još više sam ljuta na samu sebe. Što više razmišljam, shvaćam da je bilo indicija koje sam ignorirala, rekla je Beverley.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:40