Modna ikona navršila 49 godina

Pročitajte cijeli članak:

Sarah Jessica Parker 25. ožujka slavi 49. rođendan, a godina iza nje je stvarno bila uspješna na poslovnom planu.

Slavna glumica rođena je u Nelsonvilleu, u državi Ohio, a kao djevojčica trenirala je balet i pjevanje i već je 1977. godine dobila ulogu u broadwayskom mjuziklu Annie.

Prije angažmana u hit seriji Seks i grad Sarah je glumila u filmovima poput Footloose, Girls Just Wanna Have Fun, Honeymoon in Vegas, Ed Wood, Miami Rhapsody, The First Wives Club, a neki od njih donijeli su joj pozitivne kritike filmskih znalaca.

Za ulogu Carrie Bradshaw u seriji Seks i grad producent i autor serije Darren Star želio je baš Sarah Jessicu Parker, a za tu ulogu glumica je osvojila brojne nagrade – tri SAG nagrade, četiri Zlatna globusa i dva Emmyja.

Iako je Seks i grad priča o četiri žene u potrazi za ljubavlju, Sarah Jessicu Parker od prvog su dana svi doživljavali kao glavnu glumicu – bez obzira na to što su u tom popularnom TV serijalu sva četiri lika bila jednako zastupljena.

Glumica je s vremenom postala i producenticom serije, a njezina ideja o snimanju filmske verzije Seksa i grada bila je presudna da kultna TV serija zaživi i na velikom ekranu – Seks i grad (2008.) i Seks i grad 2 (2010.), a spominje se mogućnost snimanja i trećeg dijela.

FOTO: Sipa/Cropix

Nakon zavšetka snimanja serije Parker vratila se glumi u kazalištu i na filmu, a vlasnica je i vlastite produkcijske kuće Pretty Matches te je uvelike angažirana i na modnom području – ima vlastitu modnu liniju Bitten, a ove godine pokrenula je i vlastitu kolekciju cipela, SJP Collection.

Slavna glumica u sretnom je braku s Matthewom Broderickom (52) od 1997. godine s kojim ima sina Jamesa (11) i četverogodišnje blizanke Marion Lorettu i Tabithu, a svi zajedno žive u New Yorku.

Na malim ekranima kao Carrie Bradshaw, a u stvarnom životu kao Sarah Jessica Parker postala je modnom ikonom koja je potaknula različite trendove te unatoč tome što je već 30 godina u industriji još uvijek zauzima vrh ljestvice najbolje odjevenih zahvaljujući svom eklektičnom, ali elegantnom stilu.

Pogledajte u fotogaleriji neke od najupečatljivijih modnih odabira slavne glumice!

Linker
24. travanj 2024 19:13