DRAGAN ŠOLAK

VIDEO: ZAPOŠLJAVA 4400 LJUDI, A U JAVNOSTI GA GOTOVO NEMA NIKADA Tko je čovjek koji stoji iza najvećeg poslovnog preuzimanja ove godine u Hrvatskoj?

 
Dragan Šolak
 CROPIX

Kada je švedski Tele2 objavio da prodaje svoje hrvatsko poduzeće grupaciji United za 220 milijuna eura, s obrazloženjem da će se ubuduće koncentrirati na poslovanje u baltičkim zemljama, nekima je to bilo iznenađenje, ali mnogo je više onih koji su procijenili da je to s pozicije United Groupa važan dugoročni posao.

Prije svega kao potez kojim United želi postati jedna od vodećih medijskih kompanija u Hrvatskoj, ali i cijeloj jugoistočnoj Europi, primjenjujući u svijetu medija sve ono najnovije što će se tražiti u budućnosti.

Srpski poduzetnik Dragan Šolak je osnivač Uniteda, a u ovom trenutku odgovoran je za strateško usmjeravanje i razvoj grupe, koju vodi “u jedinstven i moćan ekosustav telekomunikacijskih, medijskih, oglašivačkih i tehnoloških tvrtki”. Iza te korporativne komunikacije zapravo je vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, s najširom pokrivenosti mreže u regiji.

Grupa posluje u šest zemalja, preko brendova kao što su SBB, Telemach i United Media te kanala SportKlub, Nova TV i N1, zapošljava više od 4400 ljudi, a njihove usluge koristi 1,8 milijuna kućanstava.

Prihod je iznad 600 milijuna eura, a u United Groupu tvrde da im je poduzetništvo ključno za tvrtku, s filozofijom da se primjenjuje sve ono što dinamično medijsko tržište traži. Postoji i zaklada s nizom projekata u kojima se podržavaju i mladi talenti.

Godinama je Šolak bio vodeći čovjek tvrtke, a i sada kad više nema izvršnu ulogu, ostaje jedan od ključnih ljudi. Zašto je to tako, pogledajte u videu.

Cijeli tekst pročitajte u Magazinu, prilogu Jutarnjeg lista koji izlazi subotom

U Magazinu još možete čitati:

  • Živi zid: polagani uspon i streloviti pad jedne političke opsjene
  • 100 godina Versailleskog ugovora: Stvorili su mir i posijali sjeme novog velikog rata
  • Industrija festivala u Hrvatskoj: Mi dobro znamo što publika zaista treba
  • Arsen Roje: Splitski slikar koji napravio plakat za "M.A.S.H" potpuno je nepoznat u svojoj domovini
  • Izgubljeni intervju s Robertom Smithom iz The Curea

Čitajte i nove kolumne naših autora:

  • Nino Đula: Zabluda unutarnje stabilnosti
  • Gojko Drljača: U Hrvatskoj se ipak dosta toga mijenja na bolje
  • Jurica Pavičić: Hvala na suradnji i doviđenja
  • Miljenko Jergović: Kralj Čačka i ljekovitost kontrabasa koji na okupu drži svakodnevni blues
  • Ante Tomić: Danas, nadomak pedesete, žao mi je što nisam otišao s Ciganima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:50