SPA VIKEND

Što kažete na kupanje u pivu, hamam ili masažu vinom? Ovih 14 wellness oaza će vas razmaziti

Od Slavonije do Dubrovnika, donosimo prijedlog wellnes hotela i centara u koje možete pobjeći od "zimskog bluesa"
 Brauns/Getty Images

Relaksirajuće masaže, opuštajući hidromasažni bazeni, okrepljujuće saune... Dobar wellness i spa vikend odličan su izbor u svako doba godine, a posebno gode zimi kad su temperature vani niske, a spa centri topli i ugodni. Hrvatske toplice, terme i brojni hoteli imaju vrhunske wellness i spa centre, s inovativnim masažama i tretmanima te velikom ponudom sauna i bazena. U nastavku donosimo pregled ponude wellness centara diljem Hrvatske s najboljim ocjenama na platformi Booking.com, a koji su otvoreni u zimskom periodu.

KONTINENTALNA HRVATSKA

Wellness hotel Villa Magdalena

Lokacija: Krapinske toplice

Cijena noćenja za dvije osobe: oko 200 eura soba za dvije osobe

Krapinske toplice poznate su po svojim ljekovitim vodama još od vremena Rimskog Carstva, a u novije dobar ti su termalni izvori proglašeni šestim najboljim u Europi. Ovaj se hotel nalazi u brežuljkastom kraju, a njegova wellness ponuda obuhvaća bazen, hidromasažne kade s termalnom vodom, saune, a gosti mogu birati i između brojnih masaža i tretmana.

Što posjetiti u blizini: Na dvadesetak minuta vožnje od hotela nalazi se etno selo Kumrovec, u blizini je Krapina u kojom ne propustite obići Muzej neandertalaca, a tek neznatno dulje vozit ćete se do dvoraca Veliki Tabor i Trakošćan.

Hotel Well

Lokacija: Tuheljske toplice

Cijena noćenja za dvije osobe: 100 do 150 eura

Svi sadržaji Terma Tuhelj povezani su grijanim podzemnim hodnicima koji će vam olakšati nesmetano istraživanje u ogrtaču, pa ćete od sobe nesmetano stići do spa zone. Wellness sadržaji uključuju Vodeni planet, Svijet sauna, SPAeVITA centar, a moguće je dogovoriti i privatno korištenje spa sadržaja.

Što posjetiti u blizini: U dvorcu Mihanović, koji se nalazi tik uz terme, radi hvaljeni restoran. U široj okolici istražite muzej na otvorenom u Kumrovcu, Muzej krapinskih neandertalaca u Krapini, galeriju Antuna Augustinčića te muzej Seljačkih buna u Stubici

Hotel Sport

Lokacija: Ivanić Grad

Cijena noćenja za dvije osobe: od 72 eura

Unutarnji bazeni, finska, infracrvena, bio i ruska sauna, parna kupelj, vanjski jacuzzi i unutarnji bazen samo su dio sadržaja u ovom hotelu u blizini Zagreba. Wellness centar hotela Sport nudi više od 20 raznovrsnih tretmana i rituala. Lokacija i ponuda čine ovaj hotel i zanimljivim jednodnevnim odredištem za ljude iz Zagreba.

Što posjetiti u blizini: istražite park prirode Lonjsko polje koji je prekrasan i u zimskom ruhu, a možete posjetiti i neke od brojnih moslavačkih vinara koji se ponose svojim autohtonim škrletom.

Hotel Osijek

Lokacija: Osijek

Cijena noćenja za dvije osobe: od 120 eura

Smješten uz samu obalu Drave, kod Zimske luke, ova je hotel na idealnoj lokaciji za istraživanje najvećeg grada istočne Hrvatske. Njegov wellness centar nalazi se na 14. katu i iz njega se pruže nezaboravan pogled na grad, rijeku i baranjsku ravnicu. Možete birati između turske kupelji, finske saune i pjenušavog jacuzzija ili odabrati neki od tretmana za opuštanje i uljepšavanja u Beauty centru Ka.

Što posjetiti u blizini: Obiđite Osijek, njegovu povijesnu Tvrđu, šarmantne parkove i ulice. Uputite se na izlet u park prirode Kopački rit, a u Baranji kušajte slavne slavonske specijalitete na nekom od brojnih seoskih domaćinstava.

Terme sveti Martin

Lokacija: Sveti Martin na Muri

Cijena noćenja za dvije osobe: od 174 eura

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Na samom sjeveru Hrvatske smjestile su se velike terme koje nude smještaj u hotelu ili apartmanima, bazene, sportske sadržaje, nekoliko restorana, ali i wellness centar koji se prostire na 1800 četvornih metara, a uključuje saune, hidromasažne kade, relax zone... U nizu različitih masaža i tretmana posebno se ističe "wine therapy", masaža uljem sjemenki grožđa.

Što posjetiti u blizini: Mjesto Štrigova dom je brojnih nagrađivanih međimurskih vinara pa dogovorite degustaciju, u mjestu Železna Gora djecu će oduševiti farma jelena i muflona, a ne propustite ni šetnju Čakovcem i posjet Čakovcu i obilazak Starog grada Zrinskih.

ISTRA I PRIMORJE

San Servolo Resort &Beer Spa

Lokacija: Buje

Cijena noćenja za dvije osobe: od 300 eura

Na slikovitim istarskim brežuljcima smjestio se ovaj jedinstven resort u kojem se sve vrti oko ovog izvrsnog istarskog piva. Samo tu možete probati pivsku kupku, neku od opuštajućih masaža, kupka u ružinim laticama... Tu su naravno i bazeni, saune, relaks zona, a u toplijim mjesecima hit je wellness camping s 5 zvjezdica u kojem je u cijenu najma parcele uključen boravak u spa zoni. Od smještaja, u ponudi su Villa San Servolo, Villa Romantica i wellness kućice, a cijeli je objekt "adults only", što znači da primaju samo goste starije od 16 godina.

Što posjetiti u blizini: Istražite unutrašnjost Istre, povijesne gradiće Motovun, Grožnjan, Hum, prošetajte nekom od obilježenih pješačkih staza, a za objed odaberite neku od odličnih lokalnih konoba.

Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa

Lokacija: Ika

Cijena noćenja za dvije osobe: od 333 eura

Na prekrasnoj lokaciji na opatijskoj rivijeri, podno moćne Učke, smjestio se elegantni luksuzni hotel s vrhunskom spa ponudom. U spa centru Ikalia tretmani uključuju terapiju zvukom, jantarom, zlatom te izvorskom vodom Ike. Tu su i bazeni, saune i fitness centar, sve za opuštajući luksuzni odmor. Ako ne odsjedate u hotelu, moguće je kupiti dnevnu ulaznicu samo za spa po cijeni od 500 kuna.

Što posjetiti u blizini: Šarmantna Opatija nalazi se u neposrednoj blizini, prošetajte šetnicom Lungomare, posjetite park Angiolina, uživajte u pogledu na vile iz doba Austro-Ugarske. Za ljubitelje aktivnog odmora, tu je Učka, a u blizini su brojne ljepote Istre.

Hotel Lone

Lokacija: Rovinj

Cijena noćenja za dvije osobe: od 205 eura

image
Goran Sebelic/Cropix/Cropix

Maistrin design hotel nalazi se na dvadesetak minuta šetnje od centra Rovinja, koji je često proglašavan najljepšim istarskim gradom. Wellness centar prostire se na 1700 četvornih metara i uključuje unutarnji bazen, parnu kupku, saune, a u spa zoni moguće je dogovoriti opuštajuće masaže i tretmane lica i tijela s mirisnim istarskim biljem.

Što posjetiti u blizini: U Rovinju ne propustite prošetati kamenim mediteranskim uličicama, razgledati crvu svete Eufemije, posjetiti Muzej batane...

Vitality Hotel Punta

Lokacija: Veli Lošinj

Cijena noćenja za dvije osobe: od 141 eura

Smješten u gradu koji je postao poznat kao lječilišna oaza, ovaj hotel ima posebno uređen centar Vitality Zone koji obuhvaća unutarnje i vanjske bazene s ležaljkama, prostor za opuštanje te prostorije za wellness i kozmetičke tretmane. Posjetitelji mogu birati između više kozmetičkih, holističkih i medicinskih tretmana, antistres programa te tretmana pomlađivanja tijela.

Što posjetiti u blizini: Muzej Apoksiomena u Malom Lošinju ima jedinstveni postav posvećen kipu pronađenom na dnu lošinjskog mora, Miomirisni otočni vrt mjesto je na kojem možete vidjeti (i pomirisati) različite biljke koje rastu na ovom otoku, a za najljepši pogled na zalazak sunca posjetite Tematski vidikovac Providenca smješten iznad Malog Lošinja.

Amadria Park Grand Hotel 4 Opatijska Cvijeta

Lokacija: Opatija

Cijena noćenja za dvije osobe: od 137 eura

Hotel se nalazi uz more i ima wellness centar koji se prostire na površini od 1500 m², s unutarnjim i vanjskim bazenima, različitim saunama i hidromasažnim kadama. U spa centru mogu se dogovoriti razne vrste opuštajućih masaža, kao i tretmani uljepšavanja.

Što posjetiti u blizini: Razgledajte Opatiju, prošetajte šetnicom Lungomare, a možete se uputiti i do Rijeke i uživati u pogledu na grad s Trsatske gradine

DALMACIJA

Falkensteiner Hotel & Spa Iadera

Lokacija: Zadar

Cijena noćenja za dvije osobe: od 213 eura

Hotel se nalazi tik uz more na poluotoku Punta Skala, a ponosi se wellness i spa centrom Acquapura koji se prostire na 6000 četvornih metara, a uključuje bazene, saune, tursku hamam kupelj i brojne opuštajuće tretmane. Nakon zimske pauze otvara se već u veljači.

Što posjetiti u blizini: Zadar, grad okružen bedemima s mnoštvom impresivnih crkvi i drugih povijesnih građevina, muzejima, Morskim orguljama i Pozdravom suncu, uvijek je dobra ideja za izlet. U blizini se nalazi i povijesni gradić Nin s najmanjom katedralom na svijetu i slikovitom crkvom svetog Nikole na brežuljku.

Hotel Olympia Sky

Lokacija: Vodice

Cijena noćenja za dvije osobe: od 123 eura

Olympia Life wellness centar u ovom impresivnom hotelu u centru Vodica ima unutarnji grijani bazen površine 126 četvornih metara, nudi i širok raspon tretmana ljepote, te spa i relax zonu koja uključuje prostor za opuštanje te finsku saunu i jacuzzi.

Što posjetiti u blizini: Obiđite Šibenik, Krešimirov grad koji se ponosi čak dvjema atrakcijama upisanima na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. To su katedrala svetog Jakova i morska Tvrđava svetog Nikole. U blizini se nalazi i nacionalni park Krka, prekrasan i u zimskim mjesecima.

Radisson Blu Resort & Spa

Lokacija: Split

Cijena noćenja za dvije osobe: od 138 eura

Spa centar Spalato radi cijele godine, a uključuje unutarnji bazen, dvije hidromasažne kade, parku kupelj, finsku saunu, bio saunu, zonu za opuštanje, a uz najavu moguće koristiti i privatni spa, bez ometanja drugih ljudi. U ponudi su brojne masaže i opuštajući tretmani te beauty centar s vrhunskom kozmetikom.

Što posjetiti u blizini: Dva i pol kilometra od hotela nalazi se Dioklecijanova palača, spomenik kulture, a i sve druge znamenitosti Splita nadohvat su ruke. Istražite obližnji Trogir, grad spomenik, i uživajte u pogledu na grad s povijesne tvrđave Klis.

Hotel Dubrovnik Palace

Lokacija: Dubrovnik

Cijena noćenja za dvije osobe: od 148 eura

U nagrađivanom hotelu Dubrovnik Palace smjestio se elegantni wellness i spa centar Energy Clinic koja se nalazi na najvišem katu hotela. Wellness sadržaji prostiru se na 1510 četvornih metara, a korištenje bazena, hidromasažnih kada, parnih kupelji, sauna i fitnessa besplatno je za goste hotela. Spa nudi niz vrhunskih masaža, pilinga, kozmetičkih tretmana te posebne tretmane u VIP sobi.

Što posjetiti u blizini: tek kratka vožnja automobilom ili autobusom dovest će vas od hotela do centra najljepšeg grada na Mediteranu, Dubrovnika. Prošetajte Stradunom i zidinama, istražite tvrđave, posjetite muzeje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:25