Zimska idila

Nacionalni parkovi, sanjkališta i planine su samo neka mjesta koja će oduševiti posjetitelje u Hrvatskoj

Kako bi boravak bio što ugodniji, preporučuje se iskoristiti prednosti Hrvatske turističke kartice u cilju da se potakne domaći turizam

Plitvička jezera

 Robert Fajt/Cropix

Sezona zimskih aktivnosti na otvorenom kuca na vrata, a Hrvatska nudi mnoštvo destinacija pod snijegom, koje privlače domaće, ali i posjetitelje iz cijelog svijeta.

Nacionalni parkovi, sanjkališta i planine su samo neki od primjera mjesta koja će oduševiti ljubitelje zimskih čarolija. Jedno od najpoznatijih odredišta za zimski odmor u Hrvatskoj su Plitvička jezera, nacionalni park koji oduzima dah svojom prirodnom ljepotom. Kad je prekriven snijegom, postaje prava bajka. Posjetitelji mogu šetati zabijeljenim stazama i uživati u čarobnim prizorima smrznutih jezera, slapova i šuma.

Isto tako, planine poput Velebita, Biokova i Medvednice nude izvrsne mogućnosti za planinarenje i zimski sport. Osim što pružaju adrenalin i avanturu, ove planine omogućuju i predivne poglede na okolne krajolike prekrivene snijegom. Nezaobilazna regija u hladnijim mjesecima zasigurno je i Slavonija, gdje se nalazi čarobno gorje Papuk. Sanjkališta su također iznimno popularna tijekom zime. Mnogi gradovi diljem Hrvatske imaju posebno uređena mjesta koja privlače obitelji s djecom i ljubitelje zimskih radosti. Poput, ličkog sanjkališta na brdu Cvituša ili popularnog Platka u Rijeci.

image

Skijanje na Platku

Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Na nekim od njih možete iznajmiti sanjke i provesti satima zabavljajući se nizbrdicom. No, ne treba zaboraviti ni na one dijelove Hrvatske koji tradicionalno nisu pod snijegom, a koji također nude raznovrsne zanimljivosti za posjetitelje. Primjerice, Istra svojom bogatom poviješću, prekrasnim krajolicima te gastronomskim delicijama privlači posjetitelje tijekom cijele godine. Gradovi poput Zagreba i Splita nude kulturološke i povijesne znamenitosti te su idealni za istraživanje i obilazak zimi.

Kako bi boravak u Hrvatskoj bio što ugodniji, preporučuje se iskoristiti prednosti Hrvatske turističke kartice. Riječ je o projektu Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva turizma i sporta, koji za cilj ima potaknuti domaći turizam i povećati potrošnju u ugostiteljskom sektoru diljem Hrvatske. Ova kartica postaje sve popularnije sredstvo plaćanja među hrvatskim građanima. Ova kartica ima za cilj potaknuti domaći turizam i povećati potrošnju u ugostiteljskom sektoru diljem Hrvatske.

image

Hrvatska turistička kartica

HTZ

Korisnicima omogućuje da jednostavno i praktično plaćaju u različitim ugostiteljskim objektima koji pružaju usluge pripremanja hrane i točenja pića, objektima koji pružaju smještaj te uslugama chartera i turističkih agencija u Hrvatskoj. Sve transakcije mogu se obaviti isključivo putem POS terminala. Kako se Hrvatska turistička kartica polako ukorjenjuje u svakodnevni život hrvatskih građana, očekuje se da će njezina popularnost nastaviti rasti. Projekt se pokazao kao izvrsna inicijativa za poticanje domaćeg turizma i povećanje potrošnje te će vjerojatno nastaviti ostvarivati pozitivne rezultate u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:32