IZLET U DVOJE

Tražite ideju za Valentinovo? Ovih je pet hrvatskih gradova idealno za parove

Predlažemo vam nekoliko domaćih destinacija koje su kao stvorene za duge šetnje, razgledavanja, romantične večere...

Osijek

 /Depositphotos

Veljača je mjesec u kojem se obilježava Valentinovo, Dan zaljubljenih. Nekima taj dan ne znači ništa, predstavlja im samo komercijalni blagdan smišljen da nam isprazni džepove, no mnogi se trude, smišljaju poklone i romantična iznenađenja. Kojoj god skupini pripadali, ako volite putovanja, Valentinovo je dobra prilika za kratki izlet, vikend i bijeg od svakodnevice.
Predlažemo vam nekoliko domaćih destinacija koje su kao stvorene za duge šetnje, razgledavanja, romantične večere...

ROVINJ

Istarski, ali i hrvatski šampion turizma tu titulu nosi s razlogom. Kamene uličice, kuće šarenih pročelja u kojoj svaki kamen ima svoju priču, romantične vizure s crkvom Svete Eufemije, odlični hoteli i restorani... Obiđite crkvu Svete Eufemije, Zavičajni muzej, Muzej batane, otkrijte park-šumu Zlatni rt... Rovinj je i idealna baza za razgledavanje cijelog istarskog poluotoka, kao i njegove slikovite unutrašnjosti.

image
/Depositphotos

VARAŽDIN

Barokni grad na sjeveru Hrvatske u svakom će vam posjetu, u svakoj šetnji otkriti nešto novo. Cijeli je centar grada poput spomenika u koji možete ušetati, tu se nalazi izuzetna spomenička i umjetnička baština s najočuvanijom baroknom urbanom cjelinom. Otkrijte Stari grad i gradski muzej, posjetite jedinstveni Muzej anđela, prošetajte prekrasnim varaždinskim grobljem, upijte sve ljepote kojima ovaj grad obiluje. Popijte kavu s pogledom na Stari grad i prepustite se gastronomskom uživanju u lokalnim specijalitetima i vinima.

image
/Depositphotos

NIN

Nedaleko od Zadra nalazi se najstariji hrvatski kraljevski grad, uzbudljive prošlosti i vibrantne sadašnjosti. Stara gradska jezgra Nina nalazi se na otočiću usred plitke lagune, a gradić okružuju prekrasne plaže i nalazišta ljekovitog blata. U Ninu se nalazi najmanja katedrala na svijetu, a jedan od najprepoznatljivijih motiva mjesta je krunidbena crkvica Svetog Nikole, koja se nalazi na brežuljku na ulazu u grad. Kamene uličice pune su arhitektonski zanimljivih građevina. Tu je i Grgur Ninski, manji od onoga u Splitu, ali njegov palac, kažu, također ispunjava želje onome tko ga dotakne. Ne propustite ni posjet Solani Nin i Muzeju soli.

image
/Depositphotos

OPATIJA

Stara dama hrvatskog turizma, smještena podno Učke, idealno je odredište za odmor u svim godišnjim dobima koju su oduvijek rado posjećivali velikaši i plemićke obitelji iz ovog dijela Europe. Elegantna austrougarska arhitektura, slikoviti parkovi, veliki izbor hotela i restorana i najduža šetnica uz more jamstvo su odlično ispunjenog vremena. Ne propustite prošetati parkom Vile Angioline, pojesti kolač s pogledom na more te upoznati cijelu rivijeru kroz šetnju stazom Lungomare.

image
/Depositphotos

OSIJEK

Najveći grad istočne Hrvatske osvojit će vas svojim šarmom. Razgledavanje počnite u Tvrđi, najpoznatijem simbolu grada, obiđite cijeli centar, divite se konkatedrali Svetog Petra i Pavla, obiđite Muzej Slavonije i druge muzeje, ili jednostavno šetajte ruku pod ruku uz Dravu, slavnom osječkom Promenadom. Neka vam ne promakne jedna od najljepših ulica, ne samo u Osijeku nego i u Europi: radi se o Europskoj aveniji u kojoj se nalaze brojne veličanstvene gradske palače. Posjet Osijeku svakako začinite izletom u obližnji Kopački rit i ne propustite odličnu hranu i vino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:01