SJAJ ADVENTA

Upaljene lampice na Zrinjevcu, idealnom mjestu za druženje uz sjajnu glazbu

Svakodnevno će se u Glazbenom paviljonu održavati dva koncerta poznatih bendova i glazbenih ansambala
 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

U subotu su na Zrinjevcu, u izvrsnoj atmosferi i uz zvuke najvećih blagdanskih hitova te tradicionalno odbrojavanje, gradonačelnik Grada Zagreba, Tomislav Tomašević, predsjednik Gradske skupštine, Joško Klisović i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld upalili tridesetak tisuća lampica i time simbolično označili početak zagrebačkog Adventa, koji će trajati četrdeset i tri dana, sve do 7. siječnja. Brojni su građani ispunili prostor oko Glazbenog paviljona, ali i okolnih šetnica i s nestrpljenjem, u veseloj atmosferi, iščekivali ovaj trenutak za pamćenje. Paljenje lampica popraćeno je gromoglasnim pljeskom i uzvicima oduševljenja, a slika ovog čarobnog trenutka je odaslana u svijet.

Za dobro je raspoloženje i veselu blagdansku atmosferu bio zaslužan Bjelovar Big Band koji je u Glazbenom paviljonu izveo neke od najvećih blagdanskih hitova uz koje su građani metropole zaplesali i zapjevali te tako proslavili početak jedanaestog Adventa.

image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Zrinjevac će nastaviti biti idealno mjesto za druženje uz sjajnu glazbu. Naime, svakodnevno će se u Glazbenom paviljonu održavati dva koncerta poznatih bendova i glazbenih ansambala. Ciklus «Klasične subote» i podnevne koncerte klasične glazbe vratit će Zrinjevcu njegov istinski šarm. Nedjelje su rezervirane za djecu koja će moći uživati u radionicama s obrtnicima, predstavama i koncertima. Pripremamo posebna događanja za blagdan sv. Lucije, sv. Nikole, Božić te zabavan doček za Novu godinu.

Za brojne posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva koji će tijekom Adventa posjetiti Zagreb, ali i za građane koji žele naučiti više o svom gradu, subotama ujutro će u parku biti organizirani vođeni obilasci Zrinjevca. Profesionalni će vodič pričati štiklece o parku, zgradama koje ga okružuju, o velikanima čije biste krase južni ulaz u park. Obilazak će biti organiziran u grupama od po petnaest ljudi, trajat će oko četrdeset minuta, bit će besplatan, a prijave za obilaske će se slati mailom.

Detaljan program Adventa na Zrinjevcu pratite na mrežnoj stranici www.adventzrinjevac.hr i na društvenim mrežama.

Radno vrijeme Adventa na Zrinjevcu:

Ponedjeljak do četvrtak od 12.00 do 23.00 sata

Petak od 12.00 do 24.00 sata

Subota i nedjelja od 10.00 do 24.00 sata

Radno vrijeme blagdanima je:

Badnjak od 10.00 do 17.00 sati

Božić od 17.00 do 24.00 sata

Stara godina od 10.00 do 02.00 sata

Nova Godina od 17.00 do 23.00 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:24