Dobra zabava

Špancirfest se vraća u punom sjaju: 5 razloga zašto ga ne smijete propustiti

Omiljeni festival održava se u Varaždinu se od 20. do 29. kolovoza i donosi uzbudljiv program za sve
 Arhiva TZGV

U Varaždinu se od 20. do 29. kolovoza, održava 23. Špancirfest. Festival se, nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, usprkos svim pandemijskim izazovima, vraća u punom sjaju, a od bezbroj dobrih razloga zašto ga nikako ne bi trebalo propustiti u 2021. izdvojili smo pet najvažnijih.

Špancirfest je zabavan, siguran i ugodan za sve

S obzirom na to da se održava pod otvorenim nebom, Špancirfest ima gotovo idealne uvjete da bez obzira na svoju popularnost i veličinu bude siguran i ugodan za sve koji kraj ljeta žele proslaviti u festivalskom duhu. Svojevrsni moto ovogodišnjeg Špancirfesta je „minimalna ograničenja, maksimalna osobna odgovornost“ što potpuno odgovara festivalskom duhu otvorenosti i solidarnosti.

image
Arhiva TZGV

Program Špancirfesta je jednom riječju - odličan

Špancirfest je postao sinonim za kvalitetan raznovrsni program, a ni ovogodišnje festivalsko izdanje neće biti iznimka. Dvije velike i nekoliko manjih glazbenih pozornica s velikim i malim koncertima, probrani europski ulični performeri i hodajući bendovi, niz komičnih hit-predstava, raskošni Vinski grad, sadržaji za djecu i mlade – sve će biti na kvalitativnoj razini zbog koje smo Špancirfest i zavoljeli.

Špancirfest i hedonizam – savršen par

Proslava kraja ljeta prilika je da se prepustimo hedonističkim užicima. Festivalske ulice prepune su raznih slanih, slatkih, velikih ili malih zalogaja. Varaždinski restorani pripremaju posebne menije, a kralj hedonističkog užitka je svakako Vinski grad, koji će se ove godine smjestiti na prostrano zelenilo ispred Starog grada te će još većem broju posjetitelja moći ponuditi probrani niz vrhunskih hrvatskih vina i sljubljenih specijaliteta po nevjerojatno popularnim cijenama.

Špancirfest je raj za klince i obitelji s djecom

Ne jedna, ne dvije nego čak tri specijalizirane lokacije Špancirfesta osmišljene su ciljano za zabavu djece, mladih i onih koji se, na njihovu sreću, još uvijek tako osjećaju. Park kreative s nizom sjajnih i raznolikih radionica, predstava i koncerata, šareni Vindiland uz Stari grad te veliki Zabavni park zadovoljit će kreativne i adrenalinske potrebe djece svih uzrasta.

image
Arhiva TZGV

Špancirfest pretvara Varaždin u veliku pozornicu, plesni podij i umjetnički atelier

Ulice varaždinske povijesne jezgre, uvijek lijepe, u deset festivalskih dana potpuno ožive pršteći od dobrih emocija. Sjajni ulični performeri – štulaši, hodajući bendovi i cirkuske skupine nadopunjavaju se s bogatom ponudom iz šarenih izlagačkih kućica i štandova, a čak dvije cijele ulice preuzmu dizajneri, modni kreatori, slikari, kipari, fotografi i ostali umjetnici pretvarajući ih u Kreativnicu u Uskoj odnosno Umjetničku u Školskoj ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:44