posao u prirodi

Sanjate o bijegu od stresa na planinu? Ovaj predivan planinarski dom traži novog zakupca

Raspisan je natječaj za podzakup planinarskog doma Schloserov dom u NP Risnjak i obavljanje ugostiteljske djelatnosti u domu
 Sinss/Unsplash

Jelste li ikad sanjali o poslu i životu u netaknutoj prirodi, na vrhu planine, okruženi zelenilom i nasmijanim ljudima? Jedna takva prilika, naravno ne bez brojnih izazova, pojavila se ovih dana. Nije baš čuvanje ovaca na Velebitu, što je u hrvatskim razgovorima već postao sinonim za bijeg od gradskog stresa, ali neke bi moglo zainteresirati, pogotovo one koji već imaju ugostiteljsko i planinarsko iskustvo i žele te dvije ljubavi spojiti.

Nacionalni park Risnjak objavio je poziv na podnošenje ponuda za podzakup planinarskog doma Schloserov dom i obavljanje ugostiteljske djelatnosti u domu.

Kako stoji u pozivu, predmet upravljanja novog zakupca bit će planinska kuća površine 163 četvorna metra i terasa i šuma koja ju okružuje. Dom se sastoji od kuhinje, dnevnog prostora, soba, sanitarnog čvora i prostora ispred doma s klupama i stolovima.

Razdoblje podzakupa je pet godina, s iznimkom ako se krene u obnovu doma o čemu će nacionalni park obavijestiti zakupca najmanje trideset dana prije početka.

Minimalna visina godišnje naknade za podzakup je 3000 kuna + PDV, no sudionici natječaja mogu ponuditi i više.

Podzakupac se obvezuje obavljati ugostiteljsku djelatnosti u kojoj će pripremati usluživati jednostavna topla i hladna jela, te usluživati pića, te pružati usluge smještaja u periodu od 1. svibnja do 1. studenog. Na uporabu dobiva svu postojeću ugostiteljsku opremu i inventar, a slobodan je uložiti u dodatne uređaje, u čemu NP neće sudjelovati u troškovima. No, osigurat će mu električnu energiju putem fotonaponskih panela ili agregata u slučaju kvara, odvoz smeća svakih 7-15 dana, te drva za ogrijev.

Planinarski dom Schlosserov dom nalazi se na sedlu između vrhova Velikog i južnog Malog Risnjaka, na Schlosserovoj livadi. Nazvan je po dr. Josipu Schlosseru Klekovskom, prvom predsjedniku HPD‑a i osnivaču hrvatske botanike. U prizemlju doma su kuhinja, prostorija dežurnog, sanitarni čvor i prostrana blagovaonica, na katu sobe s krevetima i u potkrovlju skupna spavaonica. Natječaj za zakup otvoren je do 22. veljače.

Naravno, ako vas je ponuda zainteresirala provjerite na licu mjesta u kakvom je stanju objekt. U planinarskim grupama redovni posjetitelji upozoravaju da je na domu dosta posla prije privođenja svrsi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:19