VODIČ ZA SNIJEG

Pogledajte snježnu idilu diljem Hrvatske! Evo gdje možete uživati u zimskim radostima već danas

Ako razmišljate kamo na izlet pun sanjkanja, grudanja i pravljenja snjegovića imamo nekoliko prijedloga

Gorski kotar, Ravna gora

 Ivana Nobilo/Cropix

I dok meteorolozi najavljuju da bismo napokon ove godine mogli imati "bijeli Božić", snijeg je već obilno napadao u središnjoj Hrvatskoj, posebice Lici i Gorskom Kotaru, ali ima ga i na planinama u unutrašnjosti kao što su Medvednica, Žumberak i Saoborsko Gorje, Ivanščica...

Ako razmišljate kamo na izlet pun sanjkanja, grudanja, pravljenja snjegovića i uživanja u ostalim zimskim radostima, imamo nekoliko prijedloga.

Medvednica

Vrh omiljene "zagrebačke gore" prekriven je snijegom. Uputite se na Činovničku livadu, prošetajte vršnim dijelom, zagrijte se uz hranu u nekom od planinarskih domova... Ako gore idete pješke, dobro se obucite i opremite, te pripazite na snijeg i led. Za one koji nisu sportski raspoloženi, tu su sljemenska žičara i automobil.

image

Medvednica

Marko Todorov/Cropix

Gorki kotar

Zeleno srce Hrvatske ovih je dana prekriveno bijelim ogrtačem, priroda je nestvarno lijepa. Radi već nekoliko sanjkališta, a čak i ona koja nisu otvorena u punoj dužini imaju pojedine dijelove na kojima se može sanjkati. Mrkopalj, Ravna Gora, Dalnice, Fužine... Istražite Gorski kotar u prekrasnom zimskom izdanju!

image

Platak

Damir Skomrl/Cropix
image

Gorski kotar, sanjkalište Kupjak

Ivana Nobilo/Cropix
image

Gorski kotar, Mrkopalj

Ivana Nobilo/Cropix

Velebit

Za prave entuzijaste i iskusne planinare, Velebit u snježnom izdanju posebno je čaroban. Već dugo prekriven snijegom, njegov je popularni vrh Zavižan mamac za ljubitelje snijega i zimskih radosti.

image

Zavižan, Velebit

Ivan Lackovic/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:42