POBUNA U CHICAGU

Padao je rekord za rekordom, a onda se otkrila istina. „Oprostite, malo smo skratili stazu...”

Organizator nije unaprijed obavijestio trkače da staza neće biti duga 21,1 kilometar, pa mu sad slijedi niz zahtjeva za povrat novca
 Depositphotos/

Prošlog vikenda održan je Chicago polumaraton i kad su trkači počeli prolaziti kroz cilj činilo se da ih je većina oborila barem osobni rekord, vremena su bila nevjerojatna, zavladala je euforija.

Međutim, danas kad gotovo nitko ne trči bez pametnog sata ili neke sportske aplikacije, stvari su vrlo brzo počele biti sumnjive.

„Strava mi pokazuje 12,6 milja umjesto 13,1. Je li nešto danas bilo skraćeno?” primijetio je jedan trkač na Twiteru, a ubrzo su se javili i ostali. Neki su pisali da bi nastavili trčati da su znali da nisu završili dužinu koju su trebali.

Svima su satovi i aplikacije pokazale oko kilometar manje u odnosu na službenu dužinu maratona koja iznosi točno 21,1 kilometar, odnosno američkih 13,1 milju.

Pisali su i organizatorima na Instagramu i Facebooku, a ovi su prvih nekoliko dana šutjeli. Tek su se tada oglasili:

„U posljednji trenutak promijenili smo trasu zbog nepredvidivih okolnosti, a u dogovoru s gradskih vlastima grada Chicaga. To je rezultiralo skraćivanjem staze. Ispričavamo se svima na neugodnostima,” priopćili su.

Trkači nisu samo tako prešli preko toga. Polumaraton je disciplina točno određene dužine, ostvarenim vremenom prati se napredak, nekima istrčavanje ima simboličko značenje, a ni kotizacija nije jeftina- stajala je 125 dolara. Pritom je trkače najviše naljutila činjenica da organizator nije unaprijed obavijestio o promjeni, a i nakon što je otkriveno da su skratili stazu trebalo im je neko vrijeme da se oglase i priznaju krivnju.

Zato će se sada suočiti s brojnim zahtjevima za povrat novca, a od njih se odmah ogradila i organizacija prestižnog Chicago maratona koji se uskoro održava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 11:41