"zelena lista"

Ovo je 20 svjetskih gradova s najvećim brojem održivih hotela, jedna se zemlja posebno ističe

Europa se nije baš "proslavila" s brojem ekološki svjesnih hotela, u prvih dvadeset mjesto su zaslužila samo dva europska grada

Vancouver se ističe kao grad s najvećim brojem održivih hotela

 Depositphotos

Ako vas zanima ekologija i želite putovati što "zelenije", ovo je idealna informacija za vas - novo istraživanje otkrilo je svjetske gradove s najvećim brojem održivih hotela.

Istraživanje je provela internet stranica za energetsku usporedbu Uswitch, a rezultate istog prenio je portal Travel Daily News. Uswitch je u svom istraživanju analizirao podatke o tisućama hotela u 200 najvećih gradova svijeta, a koji su bili izlistani na stranici Booking.com. Koristeći se filterima za pretraživanje izdvojili su održive i ekološki svjesne objekte u svakom od gradova, a zatim njihov broj usporedili s ukupnim brojem izlistanih hotela u gradu kako bi dobili postotak "održivosti" na temelju kojih su izradili i rang ljestvicu.

Na prvom mjestu te rang ljestvice nalazi se Vancouver s 89 izlistanih hotela, od kojih je njih gotovo 44 posto ekološki svjesno, odnosno održivo. U njihovoj se ponudi posebno izdvaja hotel Fairmont Waterfront s pet zvjezdica koji je postao slavan zahvaljujući svojim ekološkim naporima - recikliraju i kompostiraju, imaju košnice i pčele (specifično se navodi i njihov broj - 250.000), a sve organizatore događanja nutkaju da ugljični otisak smanje na nulu.

Drugo mjesto na listi drži Stockholm. Od njegovih 216 hotela "zeleno" je čak 87, dok se na trećem mjestu ponovno nalazi ponovno kanadski grad, Toronto, s gotovo 25 posto održivih hotela.

Potencijalna iznenađenja na listi 20 najboljih gradova po broju održivih hotela mogla bi biti primjerice Lahore u Pakistanu ili pak južnoafrički grad Ekurhuleni. Isto tako, u tih 20 mjesta svrstao se još jedan europski grad - München u Njemačkoj. Od 410 njegovih hotela, 71 objekt je održiv.

20 gradova s najvećim brojem održivih hotela

1. Vancouver, Kanada
2. Stockholm, Švedska
3. Toronto, Kanada
4. Calgary, Kanada
5. Edmonton, Kanada
6. Lahore, Pakistan
7. Medellin, Kolumbija
8. Bogota, Kolumbija
9. Ekurhuleni, Južnoafrička Republika
10. Johannesburg, Južnoafrička Republika
11. La Paz, Bolivija
12. Amman, Jordan
13. Quito, Ekvador
14. München, Njemačka
15. Santiago, Čile
16. Chennai, Indija
17. Cape Town, Južnoafrička Republika
18. Sharjah, UAE
19. Marrakesh, Maroko
20. Baku, Azerbajdžan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2024 16:18