ZA SVA OSJETILA

Ove godine svakako odvojite jedan vikend za hedonističke užitke u Slavoniji i Baranji

Ovaj kraj obiluje destinacijama za ljubitelje eno i gastro hedonističkih užitaka, netaknute prirode i kulturne baštine
 Boris Šeper/Tz Osječko Baranjske županije

Početak godine izvrsno je vrijeme za planiranje vikend-putovanja u godini koja je pred nama. Pandemija koronavirusa promijenila je trendove putovanja i pružila priliku za upoznavanje domaćih turističkih destinacija.

image
/Tz Osječko Baranjske županije

Upravo Slavonija i Baranja obiluju mini destinacijama koje nude izvrstan doživljaj za sve ljubitelje eno i gastro hedonističkih užitaka, netaknute prirode i kulturne baštine. Kako biste se upoznali s vrhunskom vinskom kapljicom i slavonskim i baranjskim delicijama, zavirite u atlase Osječko-baranjske županije.

image
vino osječko baranjska promo
Denis Despot/Tz Osječko Baranjske županije

Vinski atlas sadrži informacije o baranjskom, erdutskom, feričanačkom i đakovačkom vinogorju, od kojih svako krije svoje posebnosti. Produkt takvih posebnosti su jednako izvrsna vina proizvedena u mnogobrojnim vinskim podrumima koji su nanizani na vinskim cestama, a koji ne samo da predstavljaju turističku atrakciju za posjetitelje, nego znatno više od toga jer odišu tradicijom i mirisom visokokvalitetnih vina u čije su okuse utkani ljubav, trud i gostoprimstvo vinara.

image
Vinski atlas i Atlas tradicionalnih okusa
/Tz Osječko Baranjske županije

Ovim Atlasom stavljamo njihovu cjelokupnu ponudu na jedno mjesto. Turisti koji dolaze na istok Hrvatske, s ovom će brošurom u rukama točno znati gdje otići i kušati vino koje ih zanima. Listajući Atlas, imate priliku upoznati čovjeka koji stoji iza vina koje pijete, a onda i samo kušanje vina ima jedan drugačiji doživljaj.
Bogatstvo i ljepote Slavonije i Baranje te njihova zanimljiva prošlost i sadašnjost kao da su skoncentrirane u okusima gastronomskih specijaliteta toga kraja pa svaki zalogaj tradicionalnih jela priča jedinstvenu priču. Priču koju možete upoznati u Atlasu tradicionalnih okusa, koji poput kakve karte s blagom otkriva tajne lokalne kuhinje i restorana u kojima se u tim okusima može uživati.

image
/Tz Osječko Baranjske županije

- Vrhunska hrana, vrhunsko piće, naše tradicionalne namirnice, naš dobar duh... sve je to sažeto u ovom Atlasu. Želimo se, dakle, promovirati kao destinacija koja može pokazati da je na vrhu gastronomske ljestvice, i to je nešto što me veseli - rekao je Tomislav Đukić, proslavljeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, izrazivši zadovoljstvo što se u obilasku restorana Osječko-baranjske županije ponovo uvjerio kako se u našoj kuhinji koristi sve više domaćih autohtonih namirnica koje se pripravljaju na tradicionalan način, i to u posebnom, modernijem štihu.

Kako do Atlasa

Vinski atlas i Atlas tradicionalnih okusa dostupni su na internetskim stranicama Osječko-baranjske županije na adresama: http://www.obz.hr/images/atlas_vina_2019_digital.pdf i http://www.obz.hr/images/atlas_okusa_2019_digital.pdf te u uredima turističkih zajednica, vinarijama i Regionalnoj vinoteci u osječkoj Tvrđi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:28