VELIKA INVESTICIJA

Opatija dobiva još jedan luksuzni hotel, stiže najveći svjetski lanac Marriot

Marriot postaje operater luksuznog Riva‘s Hotels & Resorta u Ičićima
 Xbrchx/Getty Images/istockphoto

Burom okovani Kvarner u siječnju nije nikakva novost, no novost je potpisani ugovor koji je odjeknuo turističkim sektoru. Prije gotovo 9 mjeseci u centru Ičića položen je kamen temeljac jednoj odličnoj priči koja će se vrlo brzo pretvoriti u hotelski dragulj najsjajnije boje. A da bi Riva‘s Hotels & Resorts u tome uspio pomoći će mu najveći i najznačajniji svjetski lanac hotela koji u svojem portfoliju ima 30 brendova s preko 8 tisuća smještajnih objekata u čak 139 zemalja svijeta.

‘‘Hvala što ste nam dali mogućnost da uopće da počnemo pregovore i danas dođemo do trenutka kada potpisujemo ovaj važan ugovor. Ovo je prvi Marriot hotel u ovom prekrasnom dijelu Hrvatske. Znam da ćete izgraditi predivan hotel, zaposliti lokalne ljude i postati dijelom velike Marriot obitelji koja je prepoznala naš brend i rado odsjeda u našim hotelima‘‘, izjavio je Pankaj Birla ispred Marriot Internationala.

image

Ugovor o suradnji potpisali su mađarski investitor Lorinz Meszaros i predstavnik Marriot Internationala Pankaj Birla

Davor Pavlovic/

Izgradnja Marriot Opatija stajat će oko 70 milijuna eura. Bit će to luksuzni hotel s 5 zvjezdica, 180 soba i 12 vila. Investitor Lorinz Meszaros poželio je novom operateru puno gostiju.

‘‘Kad smo odlučili graditi ovakav hotel bili smo svjesni da moramo naći pouzdanog partnera koji će upravljati njime. Takvog partnera pronašli smo u najvećem svjetskom brendu Marriot s kojim planiramo ostvari uspješnu suradnju. Nakon ulaganja u NK Osijek i sportsku infrastrukturu te Hotel Miramare, ovo nam sigurno nije posljednja investicija u Hrvatskoj. Hotel bi trebao početi s radom na ljeto 2025 godine. Vjerujem da će gosti uživati u hotelu i sa sobom ponijeti sliku predivne Hrvatske.

Smjer u kojem se razvija Opatija sa susjednim Ičićima veseli i prvog čovjeka grada Fernanda Kirigina. Opatija će tako uz dosadašnja 34 hotela dobiti još jedan prestižnog imena.

image

Mađarski investitor Lorinz Meszaros, predstavnik Marriot Internationala Pankaj Birla i opatijski gradonačelnik Fernand Kirigin

Davor Pavlovic/

‘‘Pozdravljamo dolazak lanca hotela koji su prisutni na gotovo svim kontinentima. Znamo da je Marriot veliki mamac za turiste. Pred investitorom su veliki građevinski radovi koji će siguran sam biti odrađenu u roku i vjerujem da će otvoriti svoja vrata kako su i obećali, našu punu potporu imaju.

Opatija je lani ostvarila gotovo milijun i 400 tisuća noćenja, dok njih 65-70 posto ostvaruje u hotelskom smještaju. Veseli i podatak o kontinuiranom porastu boravka u hotelima najviše kategorije. S otvaranjem Marriot Opatija te će brojke biti još bolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 15:44