TURISTIČKI RAZVOJ

Mali grad za veliki užitak: Evo zašto je Jastrebarsko idealna destinacija za vaš sljedeći izlet

Jastrebarsko zauzima drugo mjesto prema posjećenosti u Zagrebačkoj županiji, a otvoreno je i novih sedam kuća i apartmana za odmor

Vinogradi pleševičkih vinara

 Tz Jastrebarsko

Za turistički razvoj Jastrebarskog ključna je pozicija nadomak velikih gradova, čime ovaj gradić postaje idealno mjesto za obiteljski izlet, ali i brojne manifestacije koje privlače sve veći broj posjetitelja.

Jaskanski Dani vina ove će se godine održati u potpuno novom izdanju, u prekrasnom perivoju Erdödy. Od 3. do 5. lipnja posjetitelji će moći uživati u vinima plešivičkih vinara, a to su Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba i RJ Winery.

Organizirane su brojne radionice i edukacije za sve poznavatelje vina Plešivice i one koji će to tek postati, a ambasadorica manifestacije, Morana Zibar, otkrit će svoju vinsku abecedu plešivičkih vina.

image

Od 3. do 5. lipnja posjetitelji će moći uživati u vinima plešivičkih vinara na manifestaciji Dani vina

Tz Jastrebarsko

Više o vinima može se saznati kroz edukacije najboljih stručnjaka; o rieslingu i sivom pinotu govorit će Darko Lugarić, jantarna vina Plešivice predstavit će Marko Rundek, pinot noir Antonio Gregorić, Tomislav Tuđen sve će upoznati s pravom čašom za svako vino, a Filip Božić pozabavit će se vintage pjenušcima Plešivice.

Ljubitelji umjetnosti uz vrhunsku će čašicu uživati u slikanju kroz program Art & wine koji vodi mlada umjetnica Karla Ban.

Najmlađi će uživati u adrenalinskom dječjem programu, oni sportskoga duha vježbajući s fitness trenericom Renatom Sopek, a na rasporedu su i predstave Kerekesh teatra – Grimmix i Krtice, dok stand-up komičarka Marina Orsag na Dane vina donosi pregršt smijeha.

Domaća grupa Status održat će koncert u petak, dok u subotu na pozornicu stiže Opća opasnost, a u nedjelju Crvena jabuka.

U Jastrebarskom se održava i Festival pjenušaca i jagoda koji je u kratkom roku postao jedna od najprepoznatljivijih manifestacija za koju interes neprestano raste.

Upravo tamo gdje uz puno ljubavi nastaju, u podrumima plešivičkih vinara, posjetitelji upoznaju pjenušce koji iz dana u dan zauzimaju sve čvršće pozicije na domaćem i stranom tržištu, a ponosno ih predstavljaju nositelji Festivala Vina Robert Braje, Dobra berba, Vino Gregorić, Vinarija Griffin Ivančić, Vinarija Jagunić, Kolarić Coletti, Korak winery, Vinarija Kurtalj, Vinarija Šember, Vino Sirovica, Vino Tomac & Bajda, a posebnu ponudu nudi i Hotel Princess.

image

Organizirane su brojne radionice i edukacije za sve poznavatelje vina Plešivice i one koji će to tek postati

Tz Jastrebarsko

Nije Jaska sam dom ponajboljim vinima, pruža se ovdje i cijeli niz sportskih, kulturnih i društvenih događanja, a mnoga od njih očekuju nas upravo u ljetnim mjesecima pred nama.

Ljeto u Jaski održat će se 25. lipnja, dok je veliki pop up kviz na rasporedu dan prije, a 26. i 27. kolovoza najveća sportsko – turistička manifestacija Žumberak trail. Trkači ovdje imaju priliku osvajati svjetske bodove u trail trčanju (ITRA) i kvalifikacijske bodove za Ultra du Mont Blanc (UTMB).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 06:29