ZIMSKI ODMOR

Kasna jesen, zima i vrijeme Adventa najljepši su uz more, provedite ih u Zadru i okolici

Posjetite Zadar osobito u čarobno vrijeme adventa i dočekajte Novu godinu u nekom od sjajnih hotela ili na nekom od zadarskih trgova

Zadar

 Ivan Ćorić/TZ Zadarske županije

Šetnja uz more na ugodnom suncu uz miris borova, razgledavanje vrijednih kulturnih i povijesnih spomenika, opuštanje u bazenima i wellness tretmanima u odličnim hotelima, pa nakon toga fina večera u vrhunskom restoranu… Za savršen vikend odmor ove zime ne morate putovati daleko! Sve nabrojano, i još puno, puno više ima regija u srcu Jadrana – grad Zadar i njegova okolica.

Posjetite Zadar, osobito u čarobno vrijeme adventa, i dočekajte Novu godinu u nekom od sjajnih hotela ili pak na otvorenom, na nekom od zadarskih trgova. Grad je to u kojem ćete vidjeti najljepši zalazak sunca, diviti se crkvama Svete Stošije i Svetog Donata, oduševiti se Morskim orguljama i instalacijom Pozdrav Suncu, razgledati muzej Dvije palače i Muzej antičkog stakla… Ne propustite posjetiti zadarske gradske zidine, koje su stoljećima branile grad od osvajača, a danas su omiljeno šetalište putnicima iz cijelog svijeta. Bedemi zadarskih pobuna, odnosno zadarske zidine, od 2017. godine na popisu su UNESCO-ove svjetske baštine. Sadržaja vam u ovom gradu nipošto neće nedostajati, čak i u kasnu zimu kad možete uživati u ugodnim temperaturama, a vrlo je moguće da će vas tijekom vašeg boravka milovati nježno zimsko sunce koje će vaš odmor učini još ugodnijim.

U blizini Zadra nalazi se šarmantni Biograd na Moru i njegova rivijera. Grad je to okružen divnom prirodom koji je najljepše istraživati dugim šetnjama ili na biciklu. Oduševit će vas njegova kulturna i sakralna baština te miran mediteranski duh kojim se ponosi, kao i udobni hoteli.
Nakon dana ispunjenog aktivnostima, ništa ne godi kao vrhunski wellness u odličnim zadarskim i biogradskim hotelima. Opustite se u zatvorenim bazenima, priuštite si opuštajuću masažu, pa dan završite uz neke od autohtonih delicija ovoga kraja.


Brojna adventska događanja

U najradosnijem dobu godine diljem Zadarske županije organiziraju se brojna adventska događanja. Najveći i najposjećeniji je Advent u Zadru. Puno događanja, prigodnih programa, dobre spize, zabave za djecu i roditelje uz koncerte probranih domaćih estradnih imena kratki su sadržaj Adventa u Zadru. Božićni sajam, jutarnji i večernji programi, te posebni animacijski programi za djecu od kojih su najpoznatiji posjet svetog Nikole 6. prosinca te 13. prosinca svete Luce. Cijeli grad, pa tako i adventski sajam kulminira za vrijeme nadaleko poznatog zadarskog Badnjaka, kao i na Silvestrovo za doček Nove godine.
U sklopu Adventa brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osiguravaju prigodne cijene i ponudu u sklopu projekta “Đir po gradu”, s ciljem oživljavanja stare gradske jezgre tijekom zimskih mjeseci. Blagdanskom ugođaju pridonosi i Športski centar Višnjik postavljanjem klizališta i sanjkališta.
Tako se Zadar na četiri tjedna iz ljetne pretvara u zimsku bajku s božićnim koncertima, radionicama, kazališnim predstavama i obilnom ponudom ukusnih jela. Plešite, kližite na ledu, smijte se i jednostavno uživajte u čarobnoj atmosferi - posebno na Silvestrovo, kad se cijeli grad stopi u jednu veliku zabavu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:21