Zimske radosti

Jahorina – iskusite potpuno novi ski centar u istom predivnom planinskom ambijentu

Uređene su nove staze i sad ih je 24, a od ove sezone posjetiteljima su na raspolaganju i nove žičare i ski list
 OC Jahorina/ĆEVAP FEST

Jedan od najljepših skijaških centara Jugoistočne Europe, Jahorina, postaje sve moderniji iz godine u godine, no 2021. godina je za ovu planinsku ljepoticu bila prekretnica kada su u pitanju investicije i nova ulaganja. Tako Olimpijski Centar ulazi u novu zimsku sezonu s pet novih instalacija vertikalnog transporta. Ubrzani razvoj centra posljednjih godina upotpunili su infrastrukturni radovi tokom ljetnog perioda, te je Jahorina doživjela vrhunac kada su u pitanju investicijski projekti. Zahvaljujući izgradnji najmodernijeg sistema osnježavanja, uređenja ski staza, kabinske gondole i novih liftova, kao i osvjetljenja i izmjene vizualnog identiteta, olimpijska kraljica zimskih sportova skijašku sezonu dočekuje s najboljom ponudom za sve njene posjetitelje.

Nova kabinska gondola Poljice, do sada neviđena na našim prostorima čiji dizajn potpisuje talijanska dizajnerska kuća Pininfarina, predstavlja najznačajniju investiciju u nizu noviteta. S povećanim kapacitetom na 3.600 skijaša na sat, svjetlosnim efektima i toplom vezom koja je povezuje s Olimpijskim barom, gondola je dostupna za dnevno i noćno skijanje kao i za panoramsko razgledanje. Dvije potpuno nove šestosjedne žičare i dva nova ski lifta zaokružuju ponudu ovog ski centra na ukupno 24 ski staze dužine 47 kilometara ski staza povezanih u jedinstvenu cjelinu sa 16 instalacija vertikalnog transporta ukupnog kapaciteta 28.800 skijaša na sat.

Nova rasvjeta je zasijala stazom Novak Đoković koja će prvi put ove sezone biti dostupna i za noćno skijanje. Ambijentalno je uređen gornji dio planine a dobro poznati ugostiteljski objekt, Olimpijski bar je novu zimsku sezonu dočekao s proširenim kapacitetom za 100 mjesta. Novih 7 km sistema za osnježavanje garantira dobro pripremljene ski staze, a za ugodniji dolazak do Jahorine, presvučen je put od Pala do Jahorine.

Jahorina je nadaleko poznata po dobroj hrani, odličnom druženju ali i najboljoj zabavi i provodu. Ove sezone će posjetitelji imati priliku uživati u pregršt manifestacija i koncerata gotovo svih najpoznatijih izvođača iz regije. Na početku, za sam ski opening, u planu je spektakularno otvaranje od 2. do 5. prosinca, kada će na Jahorini biti organizirana gastro manifestacija Ćevap Fest, ali i koncerti. Skijaši će imati priliku da prisustvuju natjecanju između proizvođača travničkog, banjalučkog, sarajevskog i veganskog ćevapa.

Nakon toga, dva naredna vikenda održavat će se Balkan Music Festival tijekom kojeg su u planu koncerti gotovo svih glazbenih zvijezda iz regije.

image
OC Jahorina/BALKAN FEST

Prema riječima direktora Olimpijskog centra Jahorina, Dejana Ljevnaića, postoji zaista veliki interes za Jahorinu.

- Jahorinu godinama posjećuje veliki broj gostiju iz Hrvatske a posebno nakon promotivnih aktivnosti koje smo uspješno realizirali u ovoj zemlji. Smatram da smo kompatibilne destinacije, mi ljetujemo u Hrvatskoj i nosimo samo najpozitivnije utiske. Isto tako želimo da gosti iz Hrvatske dolaze kod nas jer smo sigurni da će se osjećati jednako ugodno kao mi kod njih. Zaista nam imponira što se svi vraćaju na Jahorinu, iako će ove godine biti otvoreni svi ski centri u Europi koji nisu radili prošle godine. Jahorinu definitivno karakterizira najbolji omjer cijene i kvalitete. Nestrpljiv sam da ugostimo prve skijaše i čujemo komentare i reakcije na sve urađeno – rekao je Ljevnaić.

image

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina

OC Jahorina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:59