IDEJA ZA IZLET

Istraživanje špilje, vožnja kočijom, životinje... Ovaj goranski gradić će vas oduševiti

Gorski kotar idealno je odredište za sanjkanje i skijanje, a u Fužinama su pripremili i pregršt dodatnih sadržaja
 Tea Cimas/Cropix

Pred nama je još jedan snježni vikend i mnogi će se sigurno uputiti u Gorski kotar, u kojem je snijega u izobilju, sva sanjkališta rade u punom kapacitetu, a otvaraju se i skijališta.

Ako želite zimski izlet obogatiti dodatnim sadržajima, uputite se u Fužine, gdje su pripremili niz zanimljivosti za posjetitelje.

image

Špilja Vrelo

Antonio Ružić/ TZ Fužine

Razgledajte špilju Vrelo, koju zovu i "mala Postojna". U petak radi od 14 do 16 sati, a vođeni ulasci su u 14 i 15 sati. U subotu je radno vrijeme od 11 do 13 sati i od 14 do 16 sati, a vođeni ulazi su u 11, 12, 14 i 15 sati. Cijena ulaznice za odrasle je 6 eura, za djecu od 4 do 17 godina 4,50 eura, a obiteljska ulaznica za dvoje odraslih i do troje djece stoji 16 eura. U cijenu je uključeno stručno vođenje, a plaćanje je moguće samo gotovinom.

Izletište Šumska bajka za vikend će biti otvoreno za posjetitelje od 10 do 15 sati.

image

Izletište Šumska bajka

TZ Fužine/

Atrakcija odmarališta je obilazak šume sa šumskim životinjama (jeleni, divlje svinje i mali bambi), a pažnju će najmlađih svakako privući likovi iz bajki od drveta.

Sanjkalište Vrata smješteno je na području Plase u Vratima, odmah nakon prelaska pruge na desno. Sanjkalište ima vučnicu, a saonice možete unajmiti u Lovačkom domu Arnika.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Vikendom i državnim praznicima od 12 do 16 sati u Fužinama možete doživjeti jedinstvenu vožnju kočijom uz jezero. Cijena iznosi, ovisno o ruti, od 12 do 15 eura, traje 30 ili 40 minuta, a kapacitet je maksimalno četiri osobe. S obzirom da kočija ne vozi u slučaju lošeg vremena, dobro je provjeriti situaciju i najaviti se unaprijed na broj telefona 095/549-43-65.

Ako volite aktivnosti, odaberite neku od šetnica u fužinskom kraju.

Šetnica uz jezero Bajer i Lepenica nudi mogućnost ugodne šetnje, uživanja u prekrasnoj prirodi i labudovima koji svojim izgledom krase jezero Bajer i divljim patkama koje se sramežljivo skrivaju u šikarama jezera.

image
Davor Zunic/Cropix

Šetnja do vrha vidikovca Preradović nagrađuje prekrasnim pogledom na jezero Bajer, Fužine, Ličko polje i obližnje planine. Početak je kod Beach bara Čoka uz jezero Bajer laganom šetnjom 2,3 kilometra (oko 45 minuta) ili planinskom stazom broj 1516, 3,2 kilometra duljine s početkom u Vratima, koja vodi sve do špilje Vrelo.

U TZ Fužine preporučuju još posjet Povijesno kulturnoj zbirci u Liču, zelenoj tržnici u centru mjesta, opuštanje u spa studiju, kao i posjet lokalnim restoranima i uživanje u goranskim specijalitetima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:52