JESEN U SLAVONIJI

Hedonizam je na istoku: Ovogodišnji HeadOnEast pretvara Osijek u kraljevski grad

Od samog početka, rujan u Slavoniji i Baranji starta na najjače. U kalendaru zabilježite 30. rujna i 1. listopada i krenite na istok

HeadOnEast u Osijeku

 Miloloža Mario/

Pripremamo vam hedonističku jesen punu već dobro poznatih manifestacija koje će posjetiteljima pružiti užitak za sva osjetila. Do 3. rujna traje osječki obiteljski festival Zemlja bez granica, a prva subota u mjesecu rezervirana je i za tradicionalni Sajam antikviteta u Osijeku i Najveću hrvatsku fišijadu u Belom Manastiru. 9 i 10. rujna hedonizam se seli u Erdut na Wine and bike tour, gdje vas uz otvorene podrume i utrke po vinogradima očekuje i bogat glazbeni program. 17. rujna održava se Baranjski Ferivi polumaraton, a nešto drugačiji - Vinski Maraton, u Zmajevcu se održava 24. rujna, u isto vrijeme kada je u Osijeku, Belišću, Belom Manastiru i Vukovaru start Festivala biciklističke rekreacije. Poslastica na kraju aktivnog mjeseca svakako je 4. izdanje HeadOnEasta. Ovogodišnje izdanje kraljevskog HeadOnEasta održat će se 30. rujna i 1. listopada u Osijeku. Kraljevski epitet dobio je u skladu s mjestima koja će ugostiti više tematskih cjelina ovog festivala, a riječ je o osječkim kraljevskim parkovima. Tako će Perivoj kralja Tomislava prema već iskušanom receptu biti rezerviran za wine and art, Park kralja Petra Krešimira za beer and eat, a posebne će programe nuditi i "dvorišta" Gradske knjižnice i Muzeja likovnih umjetnosti kao i cooking show na gradskoj tržnici pod motom "Kuhajmo svježe – kuhajmo sezonu". Uz niz atraktivnih glazbenih iznenađenja koja će zadovoljiti i najistančanije ukuse tu je i neizostavni Festival svjetla koji HeadOnEastu daje prepoznatljivu notu. Sasvim dovoljno za put pod noge! Nakon guštanja u suncu i moru, vrijeme je za kontinent. Ima li boljeg mjesta od osječke gradske pozornice gdje vas čekaju kulturni i aktivni hedonizam, hedonizam duha, gastro i eno hedonizam i zdravi hedonizam. Ono što Slavoniju i Baranju čini drugačijom i bogatijom destinacijom je što ne morate birati nego kombinirati. HeadOnEast je mjesto gdje se isprepliću svi gušti koje možete zamisliti, nudeći kraljevski doživljaj svakom posjetitelju.

image

HeadOnEast u Osijeku

TZOB

Razmišljaš o pustolovini na dohvat ruke, o neočekivanom putovanju koje počinje iza ugla, a vodi u doživljaje za kakvima mnogi tragaju tisućama kilometara i ne uspiju ih naći? Tvojoj potrazi došao je kraj, a pakiranju kofera početak. Slavonija i Baranja ono su što tražiš – skrivene postojbine gastronomskih uživancija, vinskih iznenađenja, sportskih uzbuđenja i mentalnih rasterećenja. Život je tu da bi ga se živjelo, podsjetit će te ova regija pitomih krajolika i spontanih, gostoljubivih ljudi. Uostalom, nisu bez razloga već i naši stari znali reći: “Kreni na istok – HeadOnEast!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:48