WINTER WONDERLAND

Doživite čaroliju hrvatskih gradova i prirodnih ljepota u zimskim mjesecima

Od nagrađivanih božićnih sajmova do destinacija koje zimi dobivaju poseban sjaj, Hrvatska obiluje čarobnim trenucima za uživanje zimi
 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Iako je u svijetu poznata kao ljetna destinacija s prekrasnom obalom idealnom za odmor na suncu, Hrvati dobro znaju da diljem svoje zemlje mogu itekako uživati u sva godišnja doba. Zima je pritom posebno čarobna: gradovi su osvijetljeni tisućama lampica, blagdanska glazba čuje sa svih strana, zrak miriše na cimet i kuhano vino.

Od nagrađivanih božićnih sajmova do prekrasnih destinacija koje zimi dobivaju poseban sjaj, Hrvatska obiluje čarobnim trenucima za užitak u zimskom i blagdanskom razdoblju.

image
Htz/

I ove su godine hrvatski gradovi pripremili bogat adventski program, koji će se održavati u skladu s epidemiološkim mjerama, no jedno je sigurno: blagdanskog duha i čarolije neće nedostajati.

image
Bozo Radic/Cropix/Cropix

image
Boris Kovacev/Cropix/Cropix

U Zagrebu će glavni motiv biti stare, tradicijske igračke, niz riječku trsatsku gradinu ponovo će se spustiti tisuće lampica, Dubrovački zimski festival slavit će svoje tradicionalne kolende, u nizu gradova bit će postavljena klizališta, a programa neće nedostajati niti za najmlađe koji se Božiću uvijek najviše vesele.

Posebno je lijepa priroda Hrvatske kada je zagrne snježni plašt. Gorski kotar tijekom cijele zime omiljeno je odredište za sanjkanje i uživanje u snježnim radostima, a zaleđena jezera i slapovi Nacionalnog parka Plitvička jezera i njegove staze prekrivene snijegom prizori su iz bajke. Ovaj najpoznatiji hrvatski nacionalni park pod zaštitom UNESCO-a s ponosom nosi titulu “zimskog kraljevstva”.

image
Robert Fajt/Cropix/Cropix

Obiđite i hrvatske dvorce i stare utvrde koji u zimskom ruhu izgledaju kao da su dio scenografije neke Disneyjeve bajke. Magičan Trakošćan, Veliki Tabor, nešto južnije stari grad Ozalj ili Brinje... Kamo god se uputite, nećete pogriješiti.

Upravo kako bi pokazala raznolikost hrvatske turističke ponude u zimsko vrijeme, Hrvatska turistička zajednica pokreće kampanju Croatia Winter Wonderland koja će se provoditi na društvenim mrežama do početka siječnja 2022. godine, a za cilj ima održavanje prisutnosti i vidljivosti Hrvatske na najvažnijim emitivnim tržištima približavajući blagdanske ljepote i raznolikosti hrvatskih destinacija u zimskom razdoblju. Atraktivni kadrovi brojnim će pratiteljima na društvenim mrežama našu zemlju približiti kao top destinaciju koju će uskoro ponovno, ili možda prvi put, posjetiti te ju prikazati kao kvalitetnu i raznoliku destinaciju.

image
Htz/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:50