PTICA SELICA

ZOOLOŠKI VRT OBJAVIO TOPLU PRIČU O SPAŠAVANJU RODE Pronašli su je u dvorištu obiteljske kuće, pravo čudo da je preživjela, znamo i kako se ozlijedila

 
 Facebook/Zoološki vrt grada Zagreba

Zagrebački zoološki vrt objavio je na svom Facebook profilu priču o spašavanju bijele rode, koja je pronađena s ozljedama u dvorištu jedne kuće u okolici Zagreba.

- U petak poslijepodne rodu su nam dovezli kolege iz Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije. Riječ je o odrasloj bijeloj rodi koja je pronađena u dvorištu obiteljske kuće u Kupinečkom Kraljevcu. Čitava joj je podlaktica lijevog krila bila odsječena, pa je ostatak morao biti amputiran. Crna linija na samome krilu otkriva da se radi o elektrokuciji, tj. ozljedi nastaloj uslijed strujnog udara. Rana je stara oko tjedan dana, pa je pravo čudo da je roda preživjela! U oporavilištu Zoološkog vrta grada Zagreba operirali smo joj krilo te joj dali odgovarajuću terapiju. Sada već samostalno jede. Vjerujemo da će biti u redu! Što se uzorka njezine ozljede tiče, srednjenaponska mreža jedna je od najvećih ugroza ptica selica u Hrvatskoj. Zbog toga je u tijeku suradnja BIOM i HEP ODS-a kako bi se smanjilo stradavanje ptica., naveli su i priopćenju te priložili fotografiju ranjene rode.

Mnogi korisnici poželjeli su joj na Facebooku brz oporavak.

Borimo se za oporavak ove rode! U petak poslijepodne rodu su nam dovezli kolege iz Javne ustanove Zeleni prsten...

Posted by Zoološki vrt grada Zagreba on Sunday, May 24, 2020

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:03