GLAMUR KOŠTA

ZNATE LI KOLIKO STOJI NJIHOVO ULJEPŠAVANJE? Premda su haljine i nakit besplatni, glumice troše nevjerojatne svote za crvene tepihe

 Reuters

Svi koji povremeno posvećuju pažnju uređivanju, frizuri i šminki, znaju da to može trajati satima. Naravno, ništa drugačije nije ni s holivudskim zvijezdama.

Priprema za jedan od važnijih crvenih tepiha godine, kao što je to Zlatni globus, oduzima i vrijeme, i živce, i novac. Vjerojatno to već znate, no haljine koje glumice nose na dodjelu nagrada, kao i nakit uglavnom su posuđeni. Pa tko ne bi htio da Kate Winslet ili Heidi Klum nose upravo njegovu/njezinu haljinu?

Međutim, haljina i nakit samo su dio tretmana uljepšavanja koje u pravilu traje po nekoliko tjedana, a tog dana oko glumica se okuplja cijela vojska stilista i stručnjaka za ljepotu.

New York Post je odlučio složiti procjenu troškova koje su glumice morale izdvojiti za Zlatne globuse. Radi se o cifri od oko 44.000 dolara (nešto više od 300.000 kuna), i to bez haljine i nakita, a procjena ide ovako:

Haljina: besplatna

Stilist: 10.500 dolara

Stilisti u pravilu naplaćuju 1.500 dolara po danu za tjedan dana posla koliko minimalno imaju prije velikih događaja kao što je dodjela Zlatnih globusa. Ovu cifru će vrlo često platiti studio, posebno ako je glumica nominirana za nagradu.

Krojač: 2.500 dolara

Prestižne modne kuće poput Chanela šalju svoje krojače kako bi napravili izmjene prema figuri glumice. Let iz Europe do Los Angelesa stoji oko 1.500 dolara, plus još barem 1.000 dolara za troškove. Troškove gotovo uvijek pokriva modna kuća koja pak profitira od publiciteta.

Nakit: besplatan

Osiguranje: 20.000 dolara

Amy Adams je za prošlogodišnju ceremoniju od tvrtke Tiffany and Co. posudila nakit vrijedan oko 530.000 dolara. Troškovi prijenosa u specijalnim vozilima, čuvara za vrijeme samog događaja i osiguranja penju se i do 20.000 dolara.

Frizura: 6.000 dolara

Slavni frizer, Chris McMillan, koji radi frizure samo slavnim osobama pa je tako uređivao Jennifer Aniston i Julianne Moore prošle godine za Zlatne globuse, ima dnevnicu od oko 2.000 dolara. Konzultacije i probe koje traju i po tri dana dovedu i njegov honorar do 6.000 dolara.

Šminka: 5.000 dolara

Vrhunski vizažisti naplaćuju oko 1.500 dolara po satu, a većina glumica njihove usluge zatraži i dan-dva ranije radi konzultacija. Nije ni čudo jer njihova šminka mora izdržati kamere, reflektore i cijelu noć zabave…

Nokti: 300 dolara

Obzirom da nose na stotine tisuće dolara vrijedan nakit na rukama, glumicen ikako ne smiju zaboraviti nokte. Oni moraju biti besprijekorni, a manikuru će kod poznatih platiti oko 300 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:55