TRANSPORTIKUM

Najbolji studenti Fakulteta prometnih znanosti natjecali se u rješavanju praktičnih problema

Sudionici natjecanja Transportikum

Pobjednički timovi dobili su zaslužene novčane nagrade od 3.000 kuna po partneru kao i mogućnost stručnog usavršavanja

Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu održan je svečani završni događaj projekta Transportikum koji se od 2015. godine organizira u suradnji fakulteta i partnera iz gospodarstva.

Transportikum je natjecanje studenata u rješavanju praktičnih problema iz realnog sektora koje su izabrali studentski timovi formirani od studenata preddiplomskog i diplomskog studija Promet te Inteligentni transportni sustavi i Logistika. Projektu su se ove godine pridružili vodeći hrvatski gospodarstvenici kao što su Hrvatska Lutrija, Hrvatska pošta, INA – Industrija nafte i Podravka.

Ovim projektom povećavaju se studentske kompetencije kroz izradu projektnih zadataka i snalaženje u realnim problemima tijekom realizacije tehnoloških procesa, a studenti kroz ovaj projekt uče surađivati i raditi u timu. Svrha projekta je prepoznati koje su potrebe gospodarstva te im kroz različite zadatke, izazove i simulacije predstaviti kompetencije studenata i omogućiti studentima da aktivno primjenjuju znanje stečeno tijekom studiranja.

Gospodarstvenici s druge strane dobivaju uvid u razinu znanja studenata te nekoliko različitih rješenja određenih izazova u svojim sustavima. Na ovaj način partnerima se pruža pomoć pri odabiru kvalitetnog kadra, a kroz različite zadatke mogu vidjeti motiviranost, znanje, kreativnost, snalažljivost kao i mnoge druge kvalitete uključenih studenata.

Pobjednički timovi dobili su zaslužene novčane nagrade od 3.000 kuna po partneru kao i mogućnost stručnog usavršavanja u tvrtkama za koje su izradili rješenja. Nositelj cjelokupnog projekta ispred Fakulteta prometnih znanosti je prof. dr. sc. Jasmina Pašagić Škrinjar koja je voditelj Samostalne katedre za intermodalni transport. Projekt Transportikum je izuzetno dobro prihvaćen od strane studenata i gospodarstva kao oblik suradnje jer pruža višestruke koristi svim uključenim dionicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 01:33