PLEMENITA AKCIJA

Ženski Lions klub Zrinjevac zaintrigirao 100 umjetnika koji sada oslikavaju kišobrane. Evo zašto

 Promo
Kupnjom kišobrana doniraju se sredstva za dječju bolnicu u Klaićevoj i za Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"

Ženski Lions klub Zrinjevac organizira akciju "Lions kišobrani zajedništva, kišobrani dobrote", kojoj je cilj prikupljanje sredstava za Zavod za dječju onkologiju i hematologiju "Dr. Mladen Ćepulić" Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici, te za Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek", u kojemu se obrazuju slijepe i slabovidne osobe.

Akcija je počela oslikavanjem 350 kišobrana, koji će biti dar za svaku donaciju u iznosu od 250 kuna uplaćenu na poseban račun humanitarne akcije (otvoren u Zagrebačkoj banci, IBAN HR8723600001502817282).

Oko te se plemenite ideje okupilo više od sto umjetnika - na poziv za oslikavanje bili su pozvani likovni umjetnici, profesionalci i amateri, slikari, ilustratori, grafički dizajneri, crtači stripova, karikaturisti, ali i učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, studenti Akademije likovnih umjetnosti, članovi HLD-a, HUKA-e i slično.

image
Promo

Ova humanitarna akcija traje od 23. studenoga 2020. do 25. siječnja 2021. godine.

Inače, od prikupljenih se sredstava bolnici u Klaićevoj planira donirati dvije enteralne prijenosne pumpe za hranjenje, a za potrebe COO "Vinko Bek" planirana je kupnja prijenosnog elektronskog povećala ZOOMAX Snow 12, pomoću kojeg slabovidna osoba može lakše čitati, pisati, gledati predmete, pa čak i skenirati i pretvarati govor u pismo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:07