SAMO U AMERICI

Vrući McNugget djevojčici pao na nogu. Sad je bogatija za 800.000 dolara

Philana Holmes s kćeri Olivijom Caraballo

 Mike Stocker/Newscom/Profimedia/Mike Stocker/newscom/profimedia
Odvjetnici obitelji na sudu su pokazali fotografije opeklina kao i audiozapis vriska koji je djevojčica ispustila pri ozljeđivanju

Porota u američkoj saveznoj državi Floridi dodijelila je osmogodišnjakinji odštetu u iznosu od 800.000 dolara nakon što je djevojčica zadobila teške opekotine kad joj je vrući McDonald‘s Chicken McNugget pao na nogu, piše BBC.

Nezgoda se desila 2019. dok je Olivia Caraballo, koja je tad imala četiri godine, u autu otvarala svoj Happy Meal u McDonald‘s drive-thruu u Tamaracu u blizini Fort Lauderdalea.

Njezina obitelj tražila je 15 milijuna dolara odštete, a porota je u svibnju proglasila McDonald‘s i njegovu franšizu odgovornima za ozljedu. Druga porota u floridskom okrugu Broward u srijedu je pak raspravljala manje od dva sata prije nego što je donijela presudu o odšteti. Oliviji je na kraju dodijeljeno 800.000 dolara za fizičku i duševnu bol te patnju - prvih 400.000 dolara odnosi se na posljednje četiri godine, a drugih 400.000 dolara na budućnost.

image

Philana Holmes s kćeri Olivijom Caraballo

Mike Stocker/Newscom/Profimedia/Mike Stocker/newscom/profimedia

- Ovo je važna odluka. Sretna sam što su poslušali Olivijin glas i što je porota uspjela donijeti poštenu presudu. Zadovoljna sam. Iskreno, nisam imala nikakva očekivanja, tako da je ovo i više nego fer za mene - izjavila je njezina majka Philana Holmes.

Ona je poroti rekla kako njezina kći ima ožiljak od opeklina i jedva čeka da ga napokon uklone. Odvjetnici obitelji na sudu su također pokazali fotografije opeklina kao i audiozapis vriska koji je djevojčica ispustila pri ozljeđivanju.

McDonald‘s je tvrdio kako bi obitelj trebala dobiti 156.000 dolara jer je, kako kažu, "Olivijina bol prestala nakon što je opeklina zacijelila u tri tjedna".

- Djevojčica i dalje ide u McDonald‘s, još uvijek se vozi kroz auto-thru s mamom i uzima pileće nuggetse - rekla je braniteljica Jennifer Miller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:23