NEOBIČNA STARICA

VIDEO: IMA 76 GODINA, ŽIVI SAMA USRED NIČEGA, A SADA JE NA SVJETSKIM NASLOVNICAMA Sve što ovoj superbaki treba su klizaljke napravljene 1943.!

 Screenshot
 

Ljubov Morekodova, 76-godišnja baka iz Sibira, sve je samo ne obična umirovljenica. Unatoč svojoj poodmakoj dobi, uspijeva ne samo preživjeti u surovim zimskim uvjetima, već je privukla pažnju medija zbog svojih klizačkih vještina.

Naime, Ljubov je naučila klizati kad je imala sedam godina i sada stare dane provodi kližući preko jednog od najdubljih jezera na svijetu - Bajkala.

Umirovljena inženjerka tehnike živi u skromnoj kućici i brine se za svoje ljubimce - pse, mačku, kokoši, pijetlove, telad, bikove i krave. Svakog jutra ustaje u 5.30 kako bi nahranila stoku i pustila krave na obližnje brdo. Isto tako, svakoga dana na noge obuva svoje klizaljke napravljene 1943. godine i kliže preko jezera nadgledajući svoje krave da se ne bi izgubile.

Otkad je njezin suprug umro 2011. godine, Ljubov živi sama no nije usamljena. Tijekom ljeta posjećuju je, kaže, unuci i nećaci. I iako je obitelj nagovara da se preseli u grad, ona inzistira na ostanku jer tvrdi da je u bespućima Sibira sretna i da se osjeća ispunjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:00