POMOĆ UKRAJINI

Udruga Dobro Dobrim DoDo na Facebook profilu traži pomoć za Berislav i dom u Ivano-Frankivsku

 /Screenshot/Facebook/Dobro Dobrim Do Do
Informacije i detalje o akcijama Udruge, potrebama te doniranju, mogu se pronaći na Facebooku

Udruga Dobro Dobrim DoDo pokrenula je novu akciju prikupljanja pomoći za ukrajinski grad Berislav iz oblasti Herson. Ovom se prilikom prikupljaju potrepštine poput odjeće, obuće, hrane, lijekova, hrane za kućne ljubimce, pelena za odrasle, dječjih pelena, igrački, školskog pribora i ogrjevnog materijala.

Na svom profilu na Facebooku Udruga je opisala teške uvjete života preostalih stanovnika Berislava. Struje nema nekoliko sati dnevno, a za peći za grijanje potrebna su drva i briket, poručuju. U gradu ima starijih osoba, od kojih su neke teško pokretne, a tu su i djeca predškolske, osnovnoškolske dobi, kao i dojenčad i trudnice. Vrtića nema jer su pretrpjeli stradanja, dodaju među ostalim.

Osim za Berislav, udruga Dobro Dobrim DoDo moli podršku kako bi pomogla Centru za socijalnu rehabilitaciju "Svitytsja svete Makrine" iz Ivano-Frankivska. Riječ je o nedavno osnovanom domu za djecu bez roditelja i djecu u teškim okolnostima. Domu su, među ostalim, potrebni prašak za pranje rublja, tekući sapun za ruke, deterdžent za pranje posuđa, ručnici, papir A4, školski pribor, školski ruksaci, električno kuhalo za vodu, šalice, žlice i žličice, vilice, noževi, pegla, daska za peglanje, laptop.

Svi detalji te informacije o potrebama te doniranju dostupni su na sljedećim poveznicama: za Berislav i za dom u Ivano-Frankivsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:31