NESHVAĆENA KAMPANJA

Siščanka koja je ‘žicala‘ 80.000 eura za stan u Zagrebu odustala: ‘Krivo su me svi shvatili...‘

Zagreb; u pravokutniku Katarina Skrbin
 Ranko Suvar/cropix; Katarina Skrbin/gogetfunding
Sisčanka je svoj put do stana u Zagrebu u koji je planirala uložiti 80 tisuća eura započela objavom na Facebooku

Katarina Skrbin, 25-godišnja ekonomistica iz Siska koja već pet dana na platformi GoGetFunding prikuplja novac za stan u Zagrebu, odlučila je dosad prikupljeni novac uplatiti u humanitarne svrhe.

Skrbin je o svojoj odluci da će prikupljeni 1.551 euro koji joj je doniralo 435 osoba uplatiti u humanitarne svrhe svoje donatore obavijestila u utorak 8. rujna te tako okončala kampanju koja je počela 3. rujna.

Siščanka je svoj put do stana u Zagrebu u koji je planirala uložiti 80 tisuća eura započela objavom na Facebooku u kojoj je svoje prijatelje pozvala da je podijele i tako prošire riječ o njezinoj želji za životom u glavnom gradu Hrvatske.

"Dragi moji FB prijatelji, sad sam već malo odrasla pa je došlo vrijeme da si kupim neki stan. Budući da novaca za stan nemam, trebala bi skupiti "samo" 80.000 ljudi koji će mi dati po 1 euro pa bi uspjela tako skupiti", napisala je 3. rujna Skrbin na Facebooku, a odlomak završila "nervoznim" smajlićem.

"Pa ako imate vremena i volje, molim vas da podijelite ovo i pomognete koliko možete. Mogli bi tako svi napraviti i pokrenuti neku lavinu pomaganja u kupnji stanova. Hvala svima!", zaključila je objavu Skrbin.

Međutim, u pet dana kampanje Skrbin je prikupila svega jedan posto od traženog iznosa, spomenuti 1.551 euro, što ju je nagnalo da obustavi kampanju i novce koji su joj donirani uplatiti na račun SOS Dječje selo Hrvatska.

Ekonomistica je svoj potez objasnila u objavi na GoGetFunding platformi.

"Dragi svi, s obzirom na to da je moja ideja o platformi za skupljanje novaca za stan shvaćena potpuno pogrešno, odnosno ideja je bila da jedni drugima međusobno tako pomognemo koliko možemo, odlučila sam novac koji je do sada sjeo na moj račun uplatiti u humanitarne svrhe", napisala je Skrbin.

"Hvala svima koji su me poduprli u ideji za koju sam smatrala da je dobra za sve nas da ju isprobamo, proširimo i pomognemo si međusobno, no isto tako hvala i onima koji imaju drugačije mišljenje o tom načinu skupljanja novaca i koji se s tim ne slažu, svako ima pravo na svoje mišljenje, i to je OK", nastavila je.

"Svi koji su mi uplatili novce s namjerom da kupim stan, nadam se da se neće osjećati izigrano jer ću sav skupljeni iznos uplatiti SOS dječjem selu Hrvatska. Za djecu koja nemaju niti obiteljski dom, niti roditelje. Na kraju krajeva uplatili su novac koji će završiti tamo gdje je svakako potrebno i napravili su dobro i humano djelo i na tome im zahvaljujem", zaključila je Skrbin te dodala da će priložiti i potvrdu o uplati čim ona prođe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:38