PODUZETNE SESTRE

‘Rentale smo svoje stare krpice strancima i danas zarađujemo više od 90.000 kuna mjesečno‘

Anna Sharifai

 Facebook/
Sestre su ubrzo u ponudu dodale dizajnerske torbice jer su brojne žene bile zainteresirane za iznajmljivanje modnih dodataka uz haljine

Sestre Anna Sharifai (39) i Rosa Fayad (32), dvije mame iz sidnejske četvrti Hills, otkrile su kako su najam stare odjeće pretvorile u posao kojim mjesečno zarađuju preko 90 tisuća kuna. Prije pet godina oglasile su svoje stare dizajnerske odjevne kombinacije na australskoj stranici za iznajmljivanje haljina The Volte, a u roku od tri mjeseca haljine su bile razgrabljene svakog vikenda, prenosi Daily Mail.

- Imale smo samo nekoliko vlastitih dizajnerskih haljina, ali bile su super popularne. Šest mjeseci kasnije, odlučile smo kupiti više haljina za posao. Bili su to haljine koje možda ne bi same nosile, ali smo znale da će se svidjeti našim kupcima, rekla je Rosa za FEMAIL.

Bila je na rodiljnom dopustu kad je prvi put počela iznajmljivati odjeću i shvatila da se s dvjesto dolara po najmu možda uopće neće morati vratiti svom starom poslu. Sestre su ubrzo u ponudu dodale dizajnerske torbice jer su brojne žene bile zainteresirane za iznajmljivanje modnih dodataka uz haljine.

- Prije toga nisam posjedovala dizajnersku torbu, ali fokusirale smo se na kupnju za kupce, a ne za sebe, dodala je Rosa.

Od početka do danas, u svoje su kolekcije dodale još haljina, a neke od njih napravljene po narudžbi vrijedne su preko dvadeset tisuća kuna. Rosa se nije vratila poslu s nekretninama, jer je posao koji je bio dodatna zarada postao posao s punim radnim vremenom.

image

Anna Sharifai

Facebook/

- Neke od haljina brenda Zimmerman imamo od početka, a iznajmljuju se još i danas. Haljina Zimmerman Prima zaradila nam je više od 10 tisuća dolara u pet godina, rekla je jedna od sestara. Haljinu su u maloprodaji platile 1100 dolara, a iznajmljuju je za 160 dolara po danu.

Kaže da takav princip svima odgovara jer djevojke mogu nositi haljine po četvrtini cijene ili manje. Imale su čak i klijenticu koja je istu haljinu unajmila desetak puta jer se više ne prodaje, pa ju za svaki bitniji događaj posudi od sestara. Druge, jeftinije haljine, jednako su popularne.

- Selenina haljina koštala nas je 500 dolara, ali iznajmili smo je više od 100 puta po 130 dolara. Originalnu haljinu smo nabavile prije četiri godine, a sad je imamo u svim bojama i veličinama jer je svaki vikend iznajmljena, rekla je.

Sestre su jednu od svojih garaža pretvorile u izložbeni prostor u kojem drže dizajnersku odjeću, a imaju više od 1500 komada vrijednosti preko 120 tisuća dolara, odnosno 900 tisuća kuna. Radno vrijeme im je po dogovoru, a većinu posla obavljaju online i preko društvenih mreža.

- Ljudi većinom paze na unajmljene dizajnerske komade. Iako, vratila nam se jedna Balenciagina torbica po kojoj je bilo proliveno vino. Srce mi se steglo jer je bila potpuno nova, prvi put je dana u najam, a koštala je 2200 dolara. Srećom, djevojka je pokrila trošak čišćenja od 165 dolara i vratila se kao nova, rekla je Rosa.

Sestre su poznate po velikom asortimanu brendiranih torbica, pa se u njihovoj kolekciji mogu pronaći Valentino, Chanel, YSL, Louis Vuitton i Dior torbice. Drago im je što se haljine nose iako one nemaju vremena za događaje vrijedne dotjerivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:46