KARIJERNI KRAH

Racija u kući lijepe policajke razotkrila njezinu prljavu tajnu: ‘Htjela sam raditi nešto kreativnije‘

Rasvinder Agalliu

 Facebook/
Njen slučaj samo je jedan u nizu koji je isplivao nakon jučerašnjeg izvješća vodeće policijske službe

Londonska policajka i kraljica ljepote, Rasvinder Agalliu (47), izbačena je iz službe nakon što su sadnice kanabisa i droge A klase pronađene u njenom domu, kao i na njenoj prethodnoj adresi. Uhićena je nakon što je policija pretražila njena dva imanja u Londonu 2020. godine, prenosi Daily mail.

Kao policijska službenica metropolitanske policije radila je gotovo dvadeset godina, a londonskoj policiji pridružila se sa samo sedamnaest godina. U utorak ju je otpustila komisija za nedolično ponašanje. Njen slučaj samo je jedan u nizu koji je isplivao nakon jučerašnjeg izvješća vodeće policijske službe koje je pokazalo da u londonskim redovima postoje stotine, možda i tisuće, korumpiranih časnika.

Policajci su njenu kuću pretresli 25. lipnja 2020. godine gdje su pronašli drogu A klase (heroin, kokain, LSD, ecstasy), pribor za drogu, veliku količinu gotovine i radio metropolitanske policije. Istog dana napravili su i pretres na njenoj bivšoj adresi. Ondje su zaplijenili njenu pancirku, komplet lisica, dijelove uniforme, kao i dokumente i intervjue povezane s istragom kaznenog dijela koje je vodila Agalliu.

Udana majka troje djece sudjeluje na natjecanjima ljepote, instruktorica je fitnesa, a san joj je biti filmska glumica.

- Samo mala priča o meni. Bila sam policajka sedamnaest godina, kolege su mi rekli da sam toliko glamurozna zbog čega sam osjećala potrebu raditi nešto kreativnije od mog tadašnjeg posla, napisala je Agalliu na jednom od svojih manekenskih profila.

- Tip sam žene koja se voli ponositi svojim izgledom i svako se jutro dotjerati, to je ono što ne motivira tijekom cijelog dana, rekla je bivša policajka.

Nije optužena za kaznena djela povezana s drogom, ali je utvrđeno da je prekršila standarde profesionalnog ponašanja metropolitanske policije. Komisija za prekršaje također je utvrdila da je prekršila standarde o poštenju i integritetu, dužnosti i odgovornosti te naredbi i uputama.

- Postupci ove časnice narušili su povjerenje koje su joj dali londonski građani. S pravom je smijenjena, za službenike koji se tako ponašaju nema mjesta u londonskoj policiji. Odlučni smo u naumu da otpustimo sve službenike koji ne ispunjavaju naše standarde, također ćemo osigurati da više nikada ne rade u policiji, rekao je Owain Richards, glavni nadzornik jedinice.

Dodao je da će Agalliu biti dodana na listu onih kojima je zabranjen rad u policiji, lokalnim policijskim tijelima, Nezavisnom uredu za policijsko ponašanje, inspektoratu policije, kao i u vatrogasnim i spasilačkim službama Njegovog Veličanstva (HMICFRS). Jučerašnje izvješće pokazalo je da je određenim službenicima bilo prelako pridružiti se policiji, unatoč njihovim kaznenim presudama i povezivanju s organiziranim kriminalom. Inspektorat je upozorio da su rigoroznije provjere trebale biti napravljene unutar svih snaga, uključujući metropolitansku policiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 10:32