VIRALNI HIT

Prosidba na 1280 metara visine: Robert je Irenu odveo u planinu gdje su se zaljubili pa kleknuo...

Robert je iznenadio Irenu

Pašteta se u planinama dijeli na dva dijela, i tako će to biti do kraja života, zaključuje mladi par

"Spojila nas je planina i skromnost", napisao je Robert Bogić (29) nakon što je zaprosio Irenu Maglajić (26) na Vlaškom gradu koji se nalazi na 1280 metara nadmorske visine, na putu prema Svetom brdu. Njihova priča započela je prije nekoliko godina upravo na ovom mjestu, a nakon godinu dana veze, Robert je odlučio na ovom posebnom mjestu iznenaditi Irenu.

Irena je prije nekoliko godina tražila novi hobi, krenula je trčati i biciklirati, a Robert joj je ponudio jedan izazovan. Naime, ona je frizerka u salonu u koji je Robert dolazio i jednom ju je prilikom pitao da se odu rolati.

- Bio je jako drag i jako sam to htjela, ali mu nisam mogla reći da se ne znam rolati, sada mi je to sve smiješno. Pogledala sam kasnije znatiželjno njegov Facebook profil i vidjela da planinari, sljedeći puta kada je došao rekla sam mu da me to zanima, a on mi je predložio da odemo odmah idući vikend, prepričava nam Irena i dodaje kako su upravo taj vikend proveli s prijateljima na vrhu na kojem ju je sada zaručio. Tog vikenda postali su najbolji prijatelji, a Irena se zaljubila u planinarenje. Govore kako nikada neće zaboraviti zalazak sunca s prvog zajedničkog planinarenja.

image

Planinarenje je spojilo mladi par, a sada će vezu započetu na šetnjama okruniti brakom

Od tada ne pamte vikend kojeg nisu proveli zajedno u planinama, od šetnje po prirodi, uživanja na svježem zraku i toplih razgovora do svladavanja pravih izazova i spavanja u šatoru. Nezgode nisu doživjeli, govori nam Irena, jer imaju profesionalnu opremu i znaju svoje mogućnosti, ali naglašava kako je njoj na svakom vrhu jako hladno. Popeli su se na sve vrhove u Hrvatskoj, a nedavno su bili i u Sloveniji na Triglavu.

U planinama su proveli dva dana, a taj drugi dan krenuli su na vrh Sveto brdo. Penjući se nailazili su na ljude koji su se vraćali i upozorili ih ne idu prema gore jer je sve zaleđeno i vrhu se ne može prići. Robert je inzistirao da ipak dođu do tog skloništa, mjesta koje je njima posebno. Irena nam priznaje kako je primijetila nervozu kod Roberta, ali nije tome pripisivala posebnu važnost.

image

zaruke na planini

- Malo sam bila zbunjena zašto toliko želi do tog mjesta, ali je iskusan i vjerovala sam mu, kao što mu uvijek vjerujem. Došli smo do tog mjesta i Robert je rekao da ima nešto za mene, a uvijek on ima neko iznenađenje poput čokoladica i bombona za mene, u tom sam trenutku pomislila da će mi dat bronhi bombone. Rekao je da ima nešto bolje i kleknuo je, prepričava nam Irena kroz smijeh dodajući kako se počela tresti od sreće i nije ni sekunde razmišljala o tome što će reći.

Rober je bio siguran u odgovor, ali nije mu bilo svejedno.

- Jako mi je teško sada riječima opisati kako sam se osjećao, htio sam da to bude baš na Vlaškom. Bio sam uzbuđen, nisam ni na trenutak pomislio da bi mogla odbiti, ali ipak kada dođe do toga ne možeš biti ravnodušan. Predivan je osjećaj pomisliti na to da ćemo ostatak života provesti zajedno, govori nam Robert.

image

Robert je iznenadio Irenu

Osim avanturističkog duha i ljubavi prema planinama, ovaj mladi par kao jednu od svojih odlika spominje i skromnost koja je iznimno važna kada si u planinama i ograničen si sa svakodnevnim potrepštinama.

- Baš kako je i rekao, planina i skromnost, sve dijelimo i u svemu se nadopunjavamo. Jedna pašteta na planini dijeli se na dva dijela i to je tako oduvijek, govori nam za kraj Irena.

image

Zaruke na planini

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:40