ZAGREB GLUMI BERLIN

Poznati glumci u Zagrebu snimaju seriju o britanskom špijunu, slavni oskarovac došao podržati djevojku

 Jutarnji List/ Sara Šokić
Radnja ove serije događa se tijekom razdoblja hladnog rata - stoga su na Tomislavcu oldtimeri, stari automobili i kamion...

Zagreb je postao Berlin. Naime, u centru grada, na Zrinjevcu i Trgu kralja Tomislava započelo je snimanje britanske serije "The Ipcress File". Scenarij je zasnovan na istoimenom bestseleru Lena Deightona iz 1962. godine, napisao ga je nagrađivani scenarist John Hodge koji je među ostalim radio i "Trainspotting". Osim u Hrvatskoj, serija se snima u Engleskoj, u Liverpoolu u to produkciji Altitude Television i ITV-a.

image
Damjan Tadic/Cropix

Glavne uloge ponijeli su poznati britanski glumci Joe Cole, Lucy Boynton i Tom Hollander.

Podrška djevojci

Radnja ove serije događa se tijekom razdoblja hladnog rata - stoga su na Tomislavcu oldtimeri, stari automobili i kamion, koji privlače pažnju prolaznika i zbog kojih se povremeno zaustavlja promet na Mihanovićevoj ulici. Arheološki muzej, navodno je - britanski konzulat, a ispred Umjetničkog paviljona podignut je set kafića.

image
Jutarnji List/ Sara Šokić

Inače, "The Ipcress File" je prva priča o fiktivnom britanskom špijunu Harryju Palmeru (u tri od četiri filma o njemu, snimljena po Deightonovim romanima, glumio ga je izvrsni Michael Caine) za kojeg mnogi kažu da je stvarniji i šarmantniji od Jamesa Bonda.

image
Jutarnji List/ Sara Šokić

Šestodijelni špijunski triler opisuje napetu i neizvjesnu potragu za britanskim stručnjakom za atomsku energiju koji nestaje u Berlinu, a režiju potpisuje iskusni James Watkins koji je režirao, među ostalim, "McMafiju" i "Black Mirror".

image
Damjan Tadic/Cropix

S ekipom serije u metropolu stigao je i još jedan slavni gost, oskarovac Rami Malek. U Hrvatsku je, očigledno, došao bi bio podrška svojoj djevojci Lucy Boynton, a ne kao dio ekipe.

image
Jutarnji List/ Sara Šokić

Par je snimljen kako na terasi hotela Esplanade uživa u doručku. Malek je, dok je Lucy provodila naporne tjedne na setu u Liverpoolu, uživao u Miamiju, a sada joj se odlučio pridružiti.

image
Jutarnji List/ Sara Šokić

Ljeti uživali na Jadranu

Paru koji se upoznao na snimanju filma "Bohemian Rapsody" u kojem je on glumio Freddieja Mercuryja, a ona Freddiejevu djevojku Mary Austin, ovo nije prvi zajednički boravak u Hrvatskoj. Bili su tu i prošle godine, nekoliko ljetnih tjedana proveli na Jadranu, a fotografi su ih uspjeli snimiti na Braču.

image
Lucy Boynton i Rami Malek
Jean-baptiste Lacroix

I Boynton i Malek iznimno su samozatajni, on čak nema ni profile na društvenim mrežama, rijetko daju intervjue, a i tada ne vole govoriti o svojoj vezi. No, ona je, čini se, poprilično čvrsta, a dokaz da ljubav cvjeta je i činjenica da je Malek odlučio krenuti na put preko oceana u komplicirana pandemijska vremena da bi sa svojom zaposlenom djevojkom proveo neko vrijeme.

image
Damjan Tadic/Cropix

Ekipa serije u Hrvatskoj će se zadržati do sredine lipnja, a osim u Zagrebu snimat će i u Splitu, Rijeci i Opatiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:45