AUSTRIJANKA I NJEMICA

Olimpijke pozirale gole za Playboy: ‘Imam nekoliko mišića više - pa što? Prirodno tijelo je lijepo‘

Janine Flock

 Hans Klaus Techt/Afp/Profimedia
Početak ženskih sanjkaških utrka na Zimskim igrama u Pekingu je na repertoaru 11. i 12. veljače, dok je bob za žene 18. i 19. veljače

Na zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu 2022., Janine Flock će za svoju rodnu Austriju nastupati u skeletonu, sportu u kojem sportaši leže na sanjkama potrbuške, dok će njemačka sportašica Lisa Buckwitz svoju sreću okušati u bobu dvosjedu nakon već osvojenog olimpijskog zlata na prošlim Igrama.

image

Austrijanka Janine Flock

Johann Groder/Afp/Profimedia

No, prije puta u Peking, profesionalne su sportašice odlučile stati ispred objektiva njemačkog izdanja Playboya.

Svojim golišavim fotografijama žele ohrabriti druge žene da postignu pozitivnu sliku o svom tijelu.

“Želim svima pokazati da prirodno tijelo može biti lijepo. Ono na kojem nije ništa rađeno. Nisam nikad išla na plastične operacije i ostajem pri toj odluci. Zadovoljna sam tijelom koje imam. Svaka žena može biti ponosna na svoje tijelo", rekla je 32-godišnja Janine Flock u intervjuu za izdanje Playboya koje izlazi u ožujku čiju naslovnicu, između ostalog, i krasi.

Lisa Buckwitz također će se naći na naslovnici broja koji izlazi u ožujku, a svoje aktove povezuje s porukom da se "svaka žena smije fotografirati gola i da se nitko ne smije sramiti svog tijela", kako 27-godišnja sportašica i kaže u jednom intervjuu.

“Ja, na primjer, imam nekoliko mišića više – pa što? Htjela sam pokazati da je i ovo žensko tijelo. Ne moram se skrivati ako sam sportašica i natječem se. Nijedna se žena ne mora skrivati", rekla je Lisa.

Obje sportašice uspoređuju doživljaj svog fotografiranja za Playboy s adrenalinom koji doživljavaju kada se natječu i bave sportom.

image

Njemica Lisa Buckwitz

Uwe Zucchi
image

Lisa Buckwitz i Mariama Jamanka

Loic Venance/Afp/Profimedia

"Za snimanje ovih fotografija trebalo mi je više hrabrosti nego za vožnju ledenim kanalom brzinom od 145 km/h", kaže Janine Flock, koja je već dva puta osvojila Svjetsko prvenstvo i prije nekoliko tjedana osvojila svoju desetu medalju na Europskom prvenstvu.

Na Zimskim olimpijskim igrama 2018. u Pyeongchangu za dlaku joj je izmaklo postolje i sada se želi boriti za dugoočekivanu zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Pekingu.

Lisa Buckwitz osvojila je zlato u bobu dvosjedu na Olimpijskim igrama 2018. u Pyeongchangu kao kočničarka dok je njena kolegica Mariama Jamanka preuzela titulu pilotkinje.

image

Janine Flock

Edijs Palens/Xinhua News/Profimedia

Njezin cilj na Zimskim igrama u Pekingu sada je vrlo jasan: "Želim što više zlata", kaže svjetska i europska doprvakinja iz 2017. i 2018. Ove će godine ponovno nastupati kao kočničarka na Olimpijskim igrama - zajedno s novom pilotkinjom Kim Kalicki.

Početak ženskih sanjkaških utrka na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu je na repertoaru 11. i 12. veljače, dok je bob za žene na rasporedu 18. i 19. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 17:18