SHOPPING PATROLA

Nemojte se ispričavati zato što vozite bicikl i riskirati sudare s pješacima... Evo što vam treba

 Global_pics
Zvona za bicikl su jeftina i dolaze u toliko boja, oblika i uzoraka da nema smisla stresirati se i vikati "oprostite" u vožnji

Biciklistima u gradu u kojem živim, Zagrebu, nije lako. Biciklističke staze su malobrojne, često s nelogičnim trasama i preprekama, automobili se parkiraju na nogostupe, a zakonski propisana vožnja uz rub ceste, tamo gdje staze nema, može biti opasna po život.

No, i biciklista ima svakakvih. Od onih koji se drže svih propisa i uživaju u vožnji, pa makar i s preprekama, poštujući druge sudionike, do onih koji u punoj brzini izlijetaju na pješačkom prijelazu i zalijetaju se u pješake. Ja pripadam trećoj kategoriji - povremenih, plahih i nesigurnih biciklista.

Uz rub ceste ne bih vozila niti da mi plate, mislim da bih pala s bicikla od straha svaki put kad bi pokraj mene prošao auto. Staza se držim tamo gdje ih ima, a ako ih nema, vozim po dijelu nogostupa za pješake.

Prošlog ljeta na biciklu još nisam imala zvonce. To je jedna od onih stvari koja ne stoji mnogo i mogu ju kupiti "bilo kada", pa na kraju nikako da dođe na red. Ako bih u vožnji naišla na pješaka (ili druge, sporije bicikliste), usporila bih, ponekad i stala i diskretno im, molećivim glasom, viknula: Oprostite! Oprostite!

Pogledali bi me kao idiota i ne krivim ih jer je prilično bedasto ne imati na biciklu zvonce kad ono košta nekoliko desetaka kuna. Stoga sam krenula u potragu. I oduševila se. Nema čega nema, Paško Patak, Mickey, cvijeće, srca... Sto boja i oblika.

Cijene se kreću od 20 do 70 kuna i praktički ni s najjeftnijim ne možete pogriješiti. Sve je bolje od vikanja "Oprostite!" tijekom vožnje nasred Mosta slobode.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Upišete li u internetsku tražilicu "zvonce za bicikl", pojavit će vam se deseci trgovina koje imaju desetke proizvoda: izbora, dakle, ne nedostaje. Od otkačenih, dječjih, šarenih, do ovih klasičnijih kakve smo mi gledali, cijene se ne razlikuju puno, pa možete birati baš po svojem ukusu.

INTERSPORT

Cytec BIG
Cijena: 29,95 kn
Elegantno, jednostavno za montažu i korištenje, ovo će se zvonce vizualno uklopiti u svaki bicikl.
Boja: crna
Oblik: okrigli
www.intersport.hr

EKUPI

RFR Bell Pro black'n'grey
Cijena: 39 kn
Zvonce koje se jednostavno prikvači na upravljač, optimalne, nenametljive glasnoće.
Boja: crno-siva
oblik: okrugli
www.ekupi.hr

ROG JOMA

Zvono "I love my bike"
Cijena: 39 kn
Kromirano zvonce za one koji natpisom žele izraziti ljubav prema svojem biciklu. Jednostavna montaža i korištenje.
Boja: crno-bijela
Promjer: 54 mm
www.rog-joma.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:01