NADMAŠILI OČEKIVANJA

Na Rebro stiže vrijedna donacija: ‘Skupili smo pola milijuna kuna za pumpe koje pomažu bolesnoj djeci‘

Višnja Ježić Sorić

 Darko Tomas/
Višak skupljenog novca uplaćen je udruzi ‘Mali zmaj‘ kako bi se socijalno ugroženim obiteljima kupila drva za ogrjev

Novih 40 komada volumetrijskih infuzijskih pumpi sutra će u 13 sati doći u KBC Rebro, kao donacija. Primit će ju ravnatelj bolnice, Ante Ćorušić, od predsjednice Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore, Višnje Ježić Sorić. Komora je sredstva za pumpe prikupila na humanitarnoj gala večeri održanoj u rujnu zbog desete godišnjice njezina postojanja. Iako su isprva predviđali podizanje sredstava od pola milijuna kuna prodajom ulaznica i donacija, skupili su više - 600 tisuća. Nepredviđenih sto tisuća kuna isto će donirati i to udruzi ‘Mali zmaj‘ u svrhu ogrjeva, kako bi socijalno ugrožene obitelji barem malo lakše prebrodile zimu.

- Izrazito sam zadovoljna, kao predsjednica, s odazivom svojih članova i njihovih partnera na ovu humanitarnu akciju. Ponosna sam jer je ovo druga akcija za redom kojom pomažemo naš bolnički centar i prvi puta udruge za pomoć našim građanima kojima je ona najpotrebnija. Drago mi je da smo baš tako uspjeli okruniti proslavu desetog rođendana naše komore - zadovoljno komentira Višnja Ježić Sorić.

image

Ante Ćorušić

Darko Tomas/

Dodaje kako sličnu akciju planiraju sljedeće godine i da će nastojati prilikom svakog obilježavanja važnih trenutaka u postojanju svoje organizacije taj događaj učiniti humanitarnim. Prvu su humanitarnu akciju za KBC Rebro pokrenuli 2019. kad su postali dijelom Međunarodne udruge trgovinskih komora Francuske i u naredne tri godine suradnje s bolničkim centrom utrošili 2,2 milijuna kuna za opremanje dječje hematologije. Ove godine su koncertom Petra Graše nastavili s dobrotvornim slavljem.

- Nadam se da ćemo uskoro imati prilike slaviti nešto drugo i pokrenuti nove akcije u kojima su naši članovi uvijek spremni sudjelovati - zaključuje Višnja Ježić Sorić.

image

KBC Zagreb

Boris Kovacev/Cropix/Cropix

Zahvalila je i tvrtkama donatorima: Bina-Istra, Eccos, Učka konzalting, P automobili, Izvođač niskogradnja, Groupama, BDO Savjetovanja, Zračna luka Zagreb, Schneider, Holcim i Istrakopu. U susret humanitarcima je, navodi Ježić Sorić, izašla i tvrtka B.Braun Adria koja je prilagodila cijenu volumetrijskih infuzijskih pumpi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:45