SHOPPING PATROLA

Možda više ne idete tako često u ured, ali kad je to slučaj, evo kako uštedjeti na gablecima

 Vadym Petrochenko
Kako bi cjelovit, zdrav, povoljan i ukusan kućni obrok sigurno stigao s vama na posao, pospremite ga u neke od ovih praktičnih torbi

Čovjek se lako navikne na spontano naručivanje ručka iz omiljenog restorana, koji se često za svega 45 minuta magično pojavi na porti ureda.

Nećemo vam lagati, nekada nema ničega slađeg nego ga pojesti ispred ekrana uz koji “uhhh”, “ahh” i “mmmm” i pogled na kolege koji se s vama dave u azijskoj tjestenini, pizzi, burgeru ili ćevapima. Pogledate li zatim krajem mjeseca malo pobliže svoj račun, što vam toplo preporučujemo iako zna biti doista bolno, primijetit ćete isto tako da se jako lako nakupe iznosi koje ste iz dana u dan izdvajali za dostavne službe.

Uz malo dobrog planiranja i nekoliko sati kvalitetne pripreme taj iznos možete i više nego prepoloviti, a da pritom svaki dan jedete nešto drugačije. Zašto ne biste isprobali neko novo varivo, pogotovo nakon sve te brze i masne hrane?

A da ne spominjemo raskošne salate kojima treba dodati par kuhanih jaja (uz minimalan trud za guljenje), tostirane orašaste plodove (samo ih u pećnicu ubacite na lagano i poslije pospremite u teglicu) i svježe povrće s tržnice. Razne žitarice možete skuhati unaprijed pa samo dodavati u salate.

Spremite li salatu večer prije, nemojte je začiniti čak ni najobičnijim octom i uljem jer bi bila šteta da do jutra povene. Umjesto toga, sve što vam treba je bočica manjeg formata, možda prenamijenjena teglica ili pak bočica od soka za djecu. U nju ubacite ulje, ocat, najdraže začine i dobro zatvorite. Netom prije nego navalite na salatu, dobro je protresite i imate fini dresing i ručak spreman za čas.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Posuda za ručak i torbi koje taj isti ručak čuvaju toplim ili ga hlade ako treba kod nas ima doista svugdje za kupiti, često i na popustima u popularnim supermarketima. Poželite li da one budu malo odvažnijeg dizajna, a od kvalitetnih materijala, potražite naš izbor.

VIVRE

Livoo termoizolirajuća torba za užinu
Cijena: 80,90 kn

Simpatičnog oblika koji podsjeća na vrećicu od recikliranog materijala, Livoo torba zapravo je izrađena od otpornog i vodonepropusnog tyveka, a u unutrašnjosti skriva
tri milimetra aluminijske obloge. Zatvara se na čičak, a pogodna je za višekratnu upotrebu.

Dimenzije: 20 x 12 x 30 cm
Materijal: tyvek
www.vivre.hr

image
Vivre
ZARA HOME

Karirana rashladna torba
Cijena: 149 kn

Rashladna torba od karirane pamučne tkanine sa žutom pozadinom i s ručkama sa strana zatvara se patentnim zatvaračem. Hranu održava svježom zahvaljujući unutarnjoj podstavi obloženoj aluminijem.

Dimenzije: 19 x 27 x 22 cm
Materijal: pamuk, polietilen vlakno i aluminij
www.zarahome.com/hr

image
Zara home
SOL I PAPAR

Lékué termo ruksak
Cijena: 191 kn

Termo torba za nošenje hrane koju možete koristiti kao klasičnu torbu ili nositi kao ruksak kapaciteta od osam litara. Sklopiva i jednostavna za čuvanje te vodootporna, torba je iznutra izolirana, a izvana na dodir podsjeća na kraft papir.

Dimenzije: 27 x 12 x 44 cm
Materijal: tyvek
www.solipapar.com

image
Sol i papar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:10