Čovjek se lako navikne na spontano naručivanje ručka iz omiljenog restorana, koji se često za svega 45 minuta magično pojavi na porti ureda.
Nećemo vam lagati, nekada nema ničega slađeg nego ga pojesti ispred ekrana uz koji “uhhh”, “ahh” i “mmmm” i pogled na kolege koji se s vama dave u azijskoj tjestenini, pizzi, burgeru ili ćevapima. Pogledate li zatim krajem mjeseca malo pobliže svoj račun, što vam toplo preporučujemo iako zna biti doista bolno, primijetit ćete isto tako da se jako lako nakupe iznosi koje ste iz dana u dan izdvajali za dostavne službe.
Uz malo dobrog planiranja i nekoliko sati kvalitetne pripreme taj iznos možete i više nego prepoloviti, a da pritom svaki dan jedete nešto drugačije. Zašto ne biste isprobali neko novo varivo, pogotovo nakon sve te brze i masne hrane?
A da ne spominjemo raskošne salate kojima treba dodati par kuhanih jaja (uz minimalan trud za guljenje), tostirane orašaste plodove (samo ih u pećnicu ubacite na lagano i poslije pospremite u teglicu) i svježe povrće s tržnice. Razne žitarice možete skuhati unaprijed pa samo dodavati u salate.
Spremite li salatu večer prije, nemojte je začiniti čak ni najobičnijim octom i uljem jer bi bila šteta da do jutra povene. Umjesto toga, sve što vam treba je bočica manjeg formata, možda prenamijenjena teglica ili pak bočica od soka za djecu. U nju ubacite ulje, ocat, najdraže začine i dobro zatvorite. Netom prije nego navalite na salatu, dobro je protresite i imate fini dresing i ručak spreman za čas.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....