ZBRKA OKO GODIŠTA

Misterij Kasandrinih godina: Zašto su svi bili uvjereni da je sedam godina mlađa?

 Livio Andrijic/Cropix
Dance pop zvijezda Davorka Ručević rođena je 1967. godine i uskoro bi proslavila 55. rođendan. Mnogi su bili uvjereni da je bitno mlađa

I danas, dan nakon što se saznalo da je preminula, kad na internetu potražite koliko je zvijezda dance glazbe devedesetih Davorka Ručević Kasandra imala godina Google će vam izbaciti službenu brojku 48. Prema toj informaciji rođena je 1973. godine, dok pak na Wikipediji kao službeni datum rođenja sada stoji 8. siječnja 1967. godine.

Iako se nakon slave koju je doživjela devedesetih godina prošlog stoljeća gotovo pa potpuno povukla iz medija, povremeno bi se o njoj ipak pisalo, a ovisno od medija, svaki put bi uz njeno ime stajale druge godine.

Upravo je misterij njene dobi u ponedjeljak navečer, kad se vijest o smrti počela širiti društvenim mrežama, bio glavni uzrok konfuzije. Njeni prijatelji i poznanici, barem oni koji su s njom ostali u kontaktu, objavljivali su svoj oproštaj od Kasandre, a drugi su pak pisali da to sigurno nije ona jer godine ne odgovaraju. Naime, Facebookom se dijelio screenshot dokumenta o njenoj smrti koji stoji u digitalnoj tražilici pokojnika na web stranici Gradskih groblja, a tamo stoji da je preminula 3. prosinca, a da je pokopana 14. prosinca te da je imala 54 godine.

image

Obavijest Gradskih Groblja o Kasandrinom pokopu

Screenshot

Stoga su mnogi pomislili da je možda riječ o nekoj drugoj Davorki Ručević. Čitatelji su i pod vijest o njenoj smrti propitkivali koliko je zapravo stara. Međutim, kad je njena majka Darinka Gazibara tužnu vijest potvrdila medijima postalo je očito da se već godinama u medijima i na internetu pojavljuje kriva godina rođenja.

Prema informacijama koje je Jutarnji skupio u razgovorima s njenim poznanicima s estrade i ekipom s kojom je stvarala glazbene hitove devedesetih Kasandrino točno godište se krivo prenosi već najmanje deset godina. Namjerno kako bi ispala mlađa? Ili slučajno, a da ona to nikad, što je manje vjerojatno, nije imala potrebu ispraviti? Teško je reći.

Prema navodima njenog bliskog suradnika bila je riječ o tipičnom estradnom i medijskom spinu iz devedesetih.

-Nije bilo posebnog razloga da joj se godine skrivaju ili lažno predstavljaju. Jednostavno su se tražile mlade lijepe cure koje znaju pjevati i bolje je zvučalo za popularnost ako je mlađa. Nikad oko toga nije bilo neke kontroverze, tako je to jednostavno bilo - kaže nam njen suradnik.

image
Livio Andrijic/Cropix

Slično je na Facebooku objavio i glazbenik Renato Metessi, a kasnije je status povukao.

"In memoriam! Davorka Ručević Kasandra. Rođena 1973. godine u Zagrebu, preminula u 48. godini života od duge i teške bolesti! Dostupni osobni podaci o godini rođenja su neprovjereni i, moguće, netočni?! Povukla se iz javnosti i već duže vrijeme je živjela potpuno izolirano, sama u ruševnoj kući svoje bake na Bukovcu", napisao je Renato Metessi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:39