ŠOK NA GORNJEM GRADU

Lupež okrutnoga srca: Netko je ukrao rampu za invalide sastavljenu od legića vrijednu 15 tisuća kuna

Rampa sastavljena od tisuća komada lego kocaka postala je popularno mjesto za fotografiranje, ali i pomagala je invalidima

 Patrik Macek/PIXSELL
- Građani su šokirani, odmah smo u suradnji sa Udrugom ljubitelja Lego kockica pokrenuli skupljanje novih kockica, kaže Maja Pranić

Nepoznati je lopov ukrao rampu za invalide sastavljenu od Lego kockica ispred Knjižnice Marije Jurić Zagorke na Gornjem Gradu na adresi Krvavi Most 2 koja je krasila prilaz i pomagala osobama s invaliditetom, ženama s kolicima i ostalima.

- Nažalost, LEGO rampa ukradena je još krajem kolovoza. Događaj je prijavljen policiji budući da se radi o šteti u iznosu od 15.000 kn. Kad smo to objavili na našoj Facebook stranici svi su se zgrozili, govori nam Maja Pranić, voditeljica Knjižnice Marije Jurić Zagorke.

image

Vrijednost rampe iznosila je 15 tisuća kuna

Patrik Macek/PIXSELL

Prema riječima voditeljice, krađa se navodno dogodila usred noći, te kako je rampa sama po sebi teška, zasigurno su bila potreba minimalno dva počinitelja, a vjerojatno i veće vozilo. Priča s gradnjom LEGO rampe započinje još prije tri godine, dolaskom susjednog kafića na mjesto gdje je prije toga bio invalidski pristup.

- S obzirom na to da je prije 3 godine susjedni ugostiteljski obrt širenjem svoje terase zagradio izloge knjižnice, i ugrozio joj galerijsku djelatnost, ujedno je zagrađen i blokiran pristup za invalide. Knjižnica Marije Jurić Zagorke u suradnji s Centrom za mlade se u 2021. godini priključila projektu Udruge ZAMISLI donatora Zaklade Novo sutra pod nazivom Da bi kotač bolje LEGO, govori Pranić.

Nakon što je objava na spomenutoj Facebook objavi izazvala veliki odaziv, knjižnici se javila Udruga ljubitelja Lego kockica Kockica kao i predstavnik Lego te je njihov idući korak skupljanje Lego kockica u Knjižnici Marije Jurić Zagorke.

Ova rampa, barem kako kaže voditeljica knjižnice od postavljanja do danas dobila je drugačije značenje. Tvrdi kako je rampa postala turistička atrakcija, roditelj ispred nje slikaju svoju djecu te je postala pravo veselo ozračje ulice Krvavi most.

image

U knjižnici Marija Jurić Zagorka kažu kako skupljaju kockice za novu rampu

Bruno Gazibara/

- Ovim putem pozivamo svu zainteresiranu javnost da doniraju Lego kockice za izradu nove rampe koju bismo izradili zajedničkim snagama Udruge ZAMISLI te Udruge Kockica. Lego kocke se mogu donirati u Knjižnicu Marije Jurić Zagorke svakim radnim danom od 8 do 20 sati te subotom od 8 do 14 sati poručuje voditeljica knjižnice Maja Pranić.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:18