DRAGO CELIZIĆ

Legenda HRT-a otišla u mirovinu: Moj prvi TV nastup bio je na moj 18. rođendan. Sjećam se kao danas...

Željka Fattorini i Drago Celizić
 Arhiva Hrt-a
‘Bit ću iskren, još uvijek imam dojam da sam na slobodnim danima, a ne u mirovini‘, rekao nam je poznati voditelj Drago Celizić (65)

Nakon 40 godina karijere, HRT-ov voditelj Drago Celizić s napunjenih 65 godina otišao je u mirovinu.

- Bit ću iskren, još uvijek imam dojam da sam na slobodnim danima, a ne u mirovini - kaže nam Celizić koji je s Prisavlja otišao sredinom listopada.

Posljednja emisija na kojoj je radio bila je "Mir i dobro", no ostat će upamćen po dugogodišnjem voditeljskom angažmanu u "Dobro jutro, Hrvatska" gdje je proveo punih 13 godina.

- S 18 godina sam počeo raditi u novinarstvu. Krenuo sam na Radio Samoboru 1971. Htio sam silno postati spiker. Kasnije sam postao i glavni urednik radija, pa sam radio i kao lektor za jedne novine - prisjeća se.

image
Drago Celizić
HRT

A televizija?

- Moj prvi televizijski nastup bio je baš na moj 18. rođendan. Sjećam se kao danas... Bio sam voditelj zabavno-glazbene emisije Televizije Zagreb, "Nova imena-novi zabavljači". Bila je to emisija o mladim talentima, urednik je bio Saša Zalepugin, a režiser veliki Anton Marti.

Celizića pamtimo i kao voditelja i autora emisija Obrazovnog programa Radio Zagreba te emisija "Edukon", "Program plus", "TV aukcija", "Spiker Vijesti", emisije "Jučer-danas-sutra", "Dnevnika" te brojnih izravnih prijenosa. Sinkronizirao je strane i domaće dokumentarne emisije i serije, a bio je i “voice over”, odnosno “nevidljivi glas” na prijenosima uživo.

image
Drago Celizić
Cropix/arhiva

- Sjećam se, u onim ratnim vremenima 90-ih, Mia Begović i ja smo vodili novogodišnji program i to uživo - dodaje poznati voditelj koji je bio i dobitnik Zlatnoga mikrofona 1998. godine.

HRT je ostao bez jednog od najomiljenijih televizijskih lica i još poznatijega glasa.

Čime će se sada baviti u mirovini, pitamo Celizića.

- Pretpostavljam da ću i dalje na neki način nastaviti raditi. Sada nisam više vezan ugovorom, pa mogu snimati i za druge. Recimo, reklame, foršpane, naracije dokumentaraca... Možda ću i dalje voditi priredbe, koncerte, događanja, naravno, kada ih bude - rekao nam je Celizić.

image
Snimanje emisije "Dobro jutro, Hrvatska", Drago Celizić namješta mikrofon
Tomislav Zorić/Cropix, arhiva

Trenutačno, priznaje, uživa u slobodnom vremenu koje provodi s obitelji.

- Imam četvero unučadi, Franka, Karlu, Klaru i Viktora. Često sada šetamo po šumi i beremo kestene. Ma, evo, svaki drugi dan ih pečem. Čitam unucima priče, igramo se. Lijepo je - nabraja.

Nije mu dosadno, kaže. Oko kuće u Samoboru uvijek ima nešto za napraviti.

image
Snimanje emisije "Dobro jutro, Hrvatska" sa Željkom Fatorini i Dragom Celizićem
Tomislav Zorić/Cropix, arhiva

- Rezuckam, režem, voćke tu u Samoboru, pa na moru berem masline... Ali i dalje pratim sva događanja i sve vijesti, čitam i informiram se - govori.

Poznati voditelj otkrio nam je i čemu će se sada u mirovini posebno posvetiti.

- Veselim se kuhanju. To sada malo proučavam, čitam, eksperimentiram. Supruga Zdenka radi, pa sada je red da ja nju dočekam sa skuhanim ručkom ili večerom, kao što je ona uvijek mene dočekivala - otkriva Celizić planove.

Na HRT-u, pak, za emisiju "Mir i dobro", odakle je Celizić otišao u mirovinu, već imaju nove planove, ali i novo lice.

image
Domagoj Puškarić
HRT

- Emisija "Mir i dobro", koja se emitira nedjeljom u 16.30 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1), od ove nedjelje, 8. studenoga, dobiva novog urednika i voditelja Domagoja Puškarića. Nakon odlaska Drage Celizića u mirovinu, Domagoj Puškarić će s Doris Vučković nastaviti voditi tjednu emisiju koju proizvodi Odjel Religije HTV-a.

image
Domagoj Puškarić, "Mir i dobro"
HRT

Puškarić na HTV-u radi od lipnja 2016. godine, gdje je kao novinar Informativnog medijskog servisa počeo svoju novinarsku karijeru u redakciji unutarnje politike, a zatim je nastavio u gospodarskoj redakciji HTV-a. Zbog dobrog poznavanja religijskih tema i visokorazvijenog afiniteta prema njima, prelazi u listopadu u Odjel Religije HTV-a, gdje će nastaviti razvijati svoju novinarsku karijeru kao novinar, urednik i voditelj - priopćili su s HRT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 14:43