BOŽIĆNA PORUKA

Kraljica Elizabeta rasplakala Otok: ‘Sada sam saznala zašto Božić nekada može biti težak...‘

Kraljica Elizabeta II. šalje božićnu poruku

 Avalon.red/Avalon/Profimedia
Život se sastoji od rastanaka i sastanaka. Koliko god nam falio, znam da bi on želio da uživamo u Božiću

Britanska kraljica Elizabeta II. se, kao i svake godine, obratila javnosti te poslala dirljivu božićnu poruku, piše BBC.

Ovogodišnja je poruka bila posebno emotivna i osobna za kraljicu jer ove godine slavi prvi Božić bez supruga, princa Philipa, kome je u poruci odala počast.

- Božić može biti težak za one koji su izgubili nekog voljenog. Ove godine sam posebno shvatila zašto - bila je iskrena kraljica.

Princa Filipa je nazvala ‘voljenim‘ te je otkrila da je tijekom blagdana osjećala njegovu prisutnost.

Tijekom govora se na stolu za kojim je sjedila kraljica mogla vidjeti njena fotografija s princem Filipom, s kojim je bila u braku 73 godine.

- Život se sastoji od rastanaka i sastanaka. Koliko god nam nedostajao, znam da bi on želio da uživamo u Božiću - rekla je kraljica.

Kraljica Elizabeta II. se putem televizije obraća javnosti za Božić od 1957. godine, a dotad se ta tradicija, koja je počela 1932. godine, prenosila putem radija.

Ove je godine, osim o sjećanju na pokojnog supruga, govorila o važnosti obiteljskih vrijednostima u nesigurnim vremenima poput ovog te je pohvalila princa Charlesa i princa Williama zbog njihovog zalaganja na području rješavanja problema klimatskih promjena.

U poruci je najavila i svoj platinasti jubilej, kojim se obilježava 70 godina od njenog stupanja na prijestolje.

Kraljica ovaj Božić provodi uz najstarijeg sina Charlesa i njegovu suprugu Camillu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:18