MORENO CORONICA

ISPOVIJEST ČUVENOG ISTARSKOG VINARA NAKON ŠTO JE NADIGRAO COVID-19 U bolnici završio nakon očeve sahrane, virus mu je u međuvremenu odnio šogora

Moreno Coronica, arhivska fotografija
 Srećko Niketić / CROPIX

- Konačno sam izašao iz bolnice. Oporavljen sam i zadovoljan. Još čekamo nalaze za moju mamu i suprugu Suzanu. Njima su uzeli drugi bris. Srećom da je u Puli laboratorij pa ćemo uskoro znati kakvo je njihovo stanje. Nadamo se, naravno, da nisu pozitivne. Život ide dalje - rekao je to u razgovoru s Robertom Frankom iz Glasa Istre poznati umaški vinar Moreno Coronica, jedan od prvih pozitivnih na koronavirus na našem najvećem poluotoku.

U petak je izašao iz Opće bolnice Pula u kojoj je zbog zaraze koronavirusom proveo gotovo mjesec dana. Nakon bolničkog liječenja i izolacije, Coronica je sad puno smireniji, racionalniji, iako i dalje izrazito emotivan, što je i razumljivo kad se uzme u obzir da je iza sebe ostavio pravu dramu. Naravno, briga za majku i ženu i dalje postoje, no one su, kao i svi zaraženi koronavirusom, u dobrim rukama. Upravo zato ne štedi riječi hvale za sve osoblje OB Pula, od čistačica i kuharica do medicinskih sestara i liječnika.

- Nemam pravih riječi kojima bih izrazio poštovanje prema svim tim ljudima. Rade nevjerojatno važan posao i u tome su uspješni - rekao je u telefonskom razgovoru umaški vinogradar iz svoje obiteljske kuće u Korenikima, gdje je konačno u društvu s dvije malodobne kćeri. Coronica je, unatoč svemu što je prošao, zadržao pozitivan duh pa tako kaže da je cijeli život pozitivan, a sad je, aludirajući na koronavirus, jedva čekao, valjda prvi put u svojih 58 godina, da postane negativan. I uspio je.

Iza čovjeka koji je sinonim za uspješno bavljenje vinom i čije je ime oznaka kvalitete te visokih standarda, dramatično je razdoblje, piše Glas Istre.

U kratkom je vremenu izgubio oca, 5. ožujka ove godine, a neposredno nakon toga zarazio se virusom COVID-19. Život mu se, kad je s majkom i suprugom završio u bolnici, u manje od tjedan dana doslovno okrenuo naglavačke. Ujedno su u Italiji u bolnici završili njegova sestra Maela i šogor Giampietro koji je, nažalost, 28. ožujka i preminuo od zaraze koronavirusom. Coronica, kojeg je to jako pogodilo, ističe da mu je šogor bio veliki mentor, uzor i podrška.

- Veliki dio svojeg uspjeha dužan sam upravo Giampietru - rekao je Moreno Coronica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:06