Snimajući treću sezonu dokumentarne serije "Uncharted" za National Geographic, slavni britanski chef Gordon Ramsay (54), prošlo je ljeto posjetio Hrvatsku i, čini se, dobro se zabavio, ali i najeo. Što ispred, što iza kamera.
Ramsay je bio u Istri, u restoranu Vodnjanka, na Crvenom otoku i u rovinjskom restoranu Cap Aureo. Uživao je isprobavajući lokalne specijalitete poput tartufa i crnog rižota, a čak je i kuhao s popularnim hrvatskim chefom Davidom Skokom i testirao svoje znanje hrvatskog jezika s njegovim sinom.
Epizoda je emitirana prošlog vikenda, a priča se vrti oko Ramsayjevog posjeta Istri te kako je njegova misija pronaći najkvalitetnije lokalne sastojke.
Osim što je kušao fina jela, Ramsay se tako u Istri okušao u ronjenju, trčao za kozama zbog sira i magarcima zbog mlijeka te otkrio tajne potrage za tartufima, a prisustvovao je i izradi domaćeg maslinovog ulja.
Ideja serije je da Ramsay putujući po svijetu otkriva lokalne tradicije i kulturu hrane i na lokalne stanovnike primijeni svoju mentorsku metodu proslavljenu u "Hell’s Kitchen".
No kad su se kamere National Geographica isključile, Ramsay je odlučio iskoristiti neke od tartufa koje je sam ubrao u Istri te za svoj vlastiti YouTube kanal pripremiti elegantni sendvič s kajganom od jaja i tartufa.
- Svi govore da su talijanski tartufi najbolji, ali da vam kažem, Hrvatska ima neke od najboljih tartufa na cijelom svijetu - započinje Ramsay.
Ovaj slavni chef, inače rođen u Škotskoj, bio je impresioniran našim lokalnim sastojcima.
- Već sam radio kajganu, ali nikad s tako nevjerojatnim obiljem prekrasnih tartufa. Lokalni proizvodi ovdje su bez premca. Ne samo da imamo najnevjerojatnije tartufe, već i najnevjerojatnije kozje sireve. Prilično nevjerojatno - rekao je.
A kako to Ramsay pravi sendvič s jajima od tartufa možete pogledati u videu:
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....