SHOPPING PATROLA

‘Glačanje mi se čini nepovratno izgubljenim vremenom. A dok ne kupim sušilicu, ovo mi pomaže...‘

 Shutterstock
Glačala se protežu od onih samo s osnovnim funkcijama, pa sve do onih s naprednim mogućnostima i dodacima, kako odabrati?

Glačanje je oduvijek jedan od top tri najmrskijih kućnih poslova. Barem za mene.

Puna košara opranog rublja koja čeka...Uf.

Pogotovo glačanje kompliciranih košulja i zapravo svega onoga što uistinu zahtjeva koncentriranost, usudlila bih se reći i dobre tehnike, ali i vrijeme, koje u slučaju glačanja, mi se čini kao nepovratno izgubljeno.

Moram priznati da zavidim ljudima koji mi svakodnevno objašnjavaju kako već godinama ne glačaju jer sve lijepo slože u sušilicu iz koje roba izađe praktički izglačana.

Dok ne nabavim sušilicu, odlučila sam si skratiti i unaprijediti vrijeme glačanja i pomoći prije svega samoj sebi - parnom peglom.

Moram priznati, jako dobra odluka. Bila sam brža, efikasnija i bolje (puno uspješnije) sam cijeli taj proces odradila.

Nekoliko je važnih stvari koje trebate znati prije kupovine parnog glačala. Prije svega, koji će biti materijal grijače ploče. Najčešći materijali su: inoks (nehrđajući čelik), keramika i teflon.

Kada koji odabrati? Ukratko, ako često peglaš odjeću prirodnih materijala poput pamuka ili svile, pegla od inoksa pravi je odabir. Jedna od najvećih prednosti keramičke ploče je izostanak statičkog elektriciteta tijekom peglanja. Zbog toga je ova vrsta pegle jako dobra za sintetičke materijale.I kod pegli od teflona pričamo o presvlaci čija je top karakteristika sprječavanje lijepljenja materijala na grijaču ploču. Također sprečava nastanak statičkog elektriciteta. Drugim riječima, glačala od keramike ili teflona bolji su odabir ako želiš peglu koja zahtjeva minimalno održavanje i ako ne želiš brinuti o lijepljenju materijala.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Glačala se protežu od onih samo s osnovnim funkcijama, pa sve do onih s naprednim mogućnostima i dodacima. Neko pravilo je da što više funkcija glačalo ima, cijena raste. Preporuka je da kupite ono glačalo čije ćete sve funkcije uistinu koristiti. Važan info (savjet) od mnogih korisnika: najbolja glačala na paru imaju 2000 W, grijaču ploču od nehrđajućeg čelika, funkciju jakog mlaza od minimalno 150 g/min, sustav za samočišćenje i prozirni spremnik za paru od barem 0.3 L.

ELIPSO

Philips DST6009 30 glačalo na paru, 2600w, 40g/min, 449 kn

Glačalo s velikim spremnikom za vodu. Manje pauza za dolijevanje vode znači da ste brže gotovi s glačanjem. Parno glačalo Philips 6000 Series ima jedan od najvećih spremnika za vodu među parnim glačalima od 550 ml.

MALL.HR

Tefal glačalo TurboPro Anti-Calc FV5648, 529 kn

Ima iznimnu snagu pare (2600 W) za jednostavno glačanje bora, skupljač kamenca za dugotrajno djelovanje i Durilium AirGlide Autoclean dno, koje omogućuje glačanje bez napora.

EKUPI.HR

Bosch glačalo TDI903231A, 839 kn

Bosch glačalo na paru 3200 W XXL snaga u kombinaciji s najsuvremenijom tehnologijom — samo još fali uređena hrpa rublja. MotorSteam: uz pomoć ugrađenog motora para svaki put prodire dublje u tkaninu. AntiShine: posebna zaštita za tamne tkanine i tkanine osjetljive na toplinu. i-Temp Advanced: optimalna kombinacija temperature i pare — tako možete brzo i sigurno glačati svu tkaninu koja se može glačati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:02